7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

V Bidnovi družinski hiši odkrili še več tajnih dokumentov

Piše: C. R., STA

V družinski hiši predsednika ZDA Joeja Bidena v Wilmingtonu v zvezni državi Delaware so našli nove zaupne dokumente. Bidnov svetovalec Richard Sauber je danes sporočil, da je v četrtek zvečer v sobi poleg garaže našel še pet strani zaupnih vladnih dokumentov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po uradnih podatkih gre za dokumente iz časa Bidnovega podpredsedniškega mandata. Sauber je pojasnil, da je novoodkrite strani takoj predal uslužbencem pravosodnega ministrstva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V preteklih dneh je prišlo na dan, da so zaupne dokumente pri Bidnu našli na več mestih: v njegovi nekdanji pisarni v prestolnici Washington in v njegovi hiši v Wilmingtonu, med drugim v garaži, pa tudi v sosednji sobi, o kateri je danes govoril Sauber. Bela hiša je pred nekaj dnevi sicer sporočila, da je bilo iskanje dokumentov končano.

Pravosodni minister ZDA Merrick Garland je v četrtek imenoval posebnega tožilca, ki bo raziskoval odkritja zaupnih dokumentov v pisarni in doma pri predsedniku Bidnu, potem ko je že lani imenoval drugega posebnega tožilca zaradi zaupnih dokumentov, ki jih je iz Bele hiše odnesel Donald Trump.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine