7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V Avstriji 331 novih okužb z novim koronavirusom; od tega več kot polovica na Dunaju

V Avstriji so v 24 urah potrdili 331 novih okužb z novim koronavirusom, od tega več kot polovico na Dunaju, so danes sporočili z ministrstva za zdravje. V zadnjem dnevu je koronavirusni bolezni 19 podlegel tudi en človek, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na Dunaju so potrdili 172 novih okužb, sledita Zgornja Avstrija z 59 novimi okužbami in Tirolska s 34. V bolnišnicah je na zdravljenju 112 bolnikov, od tega 22 na intenzivni negi.

Na avstrijskem Koroškem pa so danes na meji s Slovenijo in Italijo okrepili nadzor. Poleg celodnevnega nadzora na mejnih prehodih Ljubelj in Karavanke, bodo sedaj 24 ur dnevno nadzorovali še mejna prehoda z Italijo pri Podkloštru. Ta konec tedna bodo imeli nadzor do ponedeljka zjutraj med drugim še na mejnih prehodih Labot, Holmec in Korensko sedlo.

Nadzorujejo predvsem avstrijske turiste, ki prihajajo z juga, in vozila iz držav na Balkanu ter preverjajo, ali so bili na Hrvaškem oz. kam so namenjeni. Po potrebi delijo tudi informativne letake, merijo temperaturo, pregledujejo izvide testov na novi koronavirus in druge formalnosti. Pri nadzoru predstavnikom zdravstvenih služb pomaga tudi vojska.

Zadnje novice

Sorodne vsebine