15.1 C
Ljubljana
sreda, 22 maja, 2024

V Arizoni bodo srednje šole poučevale učence o grozotah komunističnih zločinov

Piše: A. S. 

V ameriški zvezni državi Arizoni bodo v srednjih šolah začeli učiti o komunističnih zločinih. Arizona je sicer že druga zvezna država, ki je sprejela tovrstno zakonodajo, za sprejetje katere se je zavzemala Fundacija spomina na žrtve komunizma (VOC).  

Zakon, ki določa, da mora družboslovje v srednjih šolah vključevati »komparativno razpravo o političnih ideologijah, kot sta komunizem in totalitarizem, ki so v nasprotju z načeli svobode in demokracije, na katerih temeljijo ZDA«, je senat v Arizoni sprejel v juniju.

Predsednik Fundacije spomina na žrtve komunizma je ob sprejetju zakonodaje izjavil: “Izobraževanje ljudi o zločinih komunizma je temelj našega poslanstva. To izobraževanje je še posebej pomembno za ameriško mladino v letih njenega oblikovanja, zato pozdravljamo Arizono, da je svojim učencem zagotovila to izobraževanje. Najnovejša raziskava o odnosu ZDA do socializma, komunizma in kolektivizma dodatno dokazuje nujnost izobraževanja študentov o komunizmu, saj le 63 % pripadnikov generacije Z in milenijcev meni, da Deklaracija o neodvisnosti bolje ‘zagotavlja svobodo in enakost’ kot Komunistični manifest.”

Sicer je že lansko leto Florida postala prva zvezna država, ki je sprejela tovrstno zakonodajo o izobraževanju glede zločinov komunističnih režimov in zgodb tistih, ki so se uprli komunistični tiraniji, v začetku letošnjega leta pa je sprejela tudi zakonodajo, ki določa 7. november kot dan spomina na žrtve komunizma.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine