14.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Ups, to pa je nerodna reč! Ključna priča proti hrvaškim obveščevalcem, ki naj bi napeljevali ljudi, da podtikajo orožje v džamije, je – radikalni islamist!

Informacije o domnevnem delovanju hrvaške proti Bosni in Hercegovini (BiH) je bosanski obveščevalni službi (Obavještajno-sigurnosna agencija BiH – OSA) prinašal Harun Čelenka, radikalni islamist.

Se spomnite, kako je medijski mainstream, da bi podkrepil dokaze, da so hrvaški obveščevalci (Sigurnosno-obavještajna agencija – SOA) prisluškovali Sloveniji, navajal novinarja bosanskega Žurnala Avda Avdića, češ da je SOA novačila državljane BiH, da bi podtikali orožje v džamije? In da je zaradi tega bosanski minister za varnost Dragan Mektić Hrvaško obtožil, da nezakonito deluje proti BiH.

No, portal Avaz, ki se sklicuje je agencijo OSA, je razkril vir bosanskih obveščevalcev. To je Harun Čelenka, ki trenutno živi v Travniku in je radikalni islamist. In samo radikalnim islamistom je v interesu, da med seboj sprejo obveščevalne službe, saj tako lažje delujejo.

In zanimivo. OSA je od SOA dobila informacijo, da Čelenka predstavlja varnostno grožnjo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine