18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Upokojeni papež Benedikt: »Sodobna družba je v procesu oblikovanja antikrščanske veroizpovedi«

Upokojeni papež Benedikt XVI. v svoji novi biografiji govori, da je sodobna družba v procesu oblikovanja antikrščanske veroizpovedi. V biografiji na več kot 1000 straneh izraža tudi svoje ostro nasprotovanje istospolni usmerjenosti in splavu.

“Pred sto leti bi se vsem zdelo absurdno govoriti o istospolnem zakonu. Danes pa je vsakdo, ki temu nasprotuje, izobčen iz družbe,” še piše v biografiji, ki jo je napisal Peter Seewald. “Enako velja za splav in ustvarjanje ljudi v laboratoriju,” je dodal 93-letnik, ki se je upokojil pred sedmimi leti. Ob tem je izrazil “strah pred duhovno močjo antikrista”.

Joseph Ratzinger razkriva tudi, da je bil nekoč zaljubljen. “Ste kdaj ljubili dekle?” – “Morda.” – “Je to da?” – “Lahko bi tako razumeli,” piše v knjigi.

Seewald nekdanjega papeža opisuje kot nekoga, ki si je v luči spolnih škandalov prizadeval za odprtje rimskokatoliške cerkve, čeprav mu številni kritiki očitajo, da je škandale zgolj prikrival, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Avtor zavrača tudi široko razširjeno tezo, da se je Ratzinger v odgovor na proteste leta 1968 spremenil iz naprednega v nazadnjaškega človeka. To naj bi se zgodilo, ko je bil profesor na univerzi v nemškem Tübingenu, ki je bila eno od središč protestov v Nemčiji.

Poleg tega ga Seewald brani pred očitki, da je “papež v senci”. Odzive na njegov članek iz leta 2018 in letošnje zagovarjanje duhovniškega celibata Benedikt označuje za “poceni propagando”. “Spektakel odzivov nemških teologov je tako neumen in škodoželjen, da raje ne bi govoril o tem. Pravih razlogov za dejstvo, da bi me radi utišali, raje ne bi analiziral,” pravi zaslužni papež.

“Trditev, da se redno vključujem v javne razprave, je zlonamerno izkrivljanje resničnosti,” poudarja Ratzinger, ki je bil prvi papež v skoraj 600 letih, ki je odstopil. Dodaja, da njegovo prijateljstvo s papežem Frančiškom, ki ga je nasledil, raste.

 

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine