7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Nemčija: Umor z nožem sredi ulice – policija pa noče imenovati nacionalnosti storilca

V Stuttgartu se je znova zgodil krvav napad z nožem: v nedeljo okoli 12.30 je bila na ulici na zahodu Stuttgarta naključno zabodena ženska. Storilec naj bi bil 37-letni moški, njegova žrtev, ki je umrla v bolnišnici, je bila 77-letna upokojenka. Moški je v nedeljo popoldne večkrat zabodel v svojo nič krivo žrtev, dokler se ni zrušila – ubijalec noža ni imel razumljivega motiva, vmes je celo špekuliral o tem, ali žensko sploh pozna.

Morilec je hitro nehal bežati in policija ga je brez odpora aretirala v bližini kraja zločina. “Dejstva so nejasna,” je dejal tiskovni predstavnik stuttgartske policije, po možnosti “moški”, ki je zdaj v priporu, je ravnal v zablodi in svojo žrtev izbral naključno. V ponedeljek mora sodnik odločiti o osumljencu. Mogoče bodo nemeški davkoplačevalci spet “veseli” še enega “motenega” posameznika, ki ga bodo morali še desetletja preživljati. Narodnosti storilca niso razkrili.

Tudi v Augsburgu policija ni razkrila nobenih podrobnosti o storilcu

Tudi v Augsburgu, kjer je na osrednjem Königsplatzu na božični tržnici v soboto umrl 49-letni gasilec potem, ko ga je brez očitnega razloga napadla skupina sedmih mladeničev, preiskovalci niso želeli, da bi bilo ozadje iskanih storilcev razkrili. “Ne omenjamo nobenih podrobnosti iz razlogov taktike preiskave,” je kratko povedala policija.

Vse spominja na obnašanje policije oz njihovo šokantno taktiko, na že legendarno akcijo kölnske policije, ki je prikrivala množične spolne napade na silvestrovo v Kölnu 2015/16.

Več preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine