19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Ukrajinska prestolnica znova tarča ruskih zračnih napadov

Piše: Domen Mezeg (Nova24TV.si)

Zgodaj davi je bila ukrajinska prestolnica ponovno žrtev ruskih zračnih napadov. Moskva je izstrelila 15 manevrirnih izstrelkov in 18 brezpilotnikov, poroča ukrajinska vojska. Vse je ukrajinska zračna obramba uničila. Rusija pa naj bi odvrnila nove poskuse vdora na območju Belgoroda, ob tem pa ranila 50 ukrajinskih vojakov. 

Vodja kijevske civilne in vojaške uprave Sergij Popko je dejal, da so domače sile v bližini Kijeva skupno uničile približno 30 ruskih izstrelkov. O žrtvah in nastali škodi oblasti še ne poročajo. Nov napad se je zgodil le nekaj ur po tistem, ko so bili v ruskem zračnem napadu na ukrajinsko prestolnico v noči na četrtek ubite vsaj tri osebe, tudi otrok, več deset pa je bilo ranjenih. Rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da jim je uspelo v četrtek na območju obmejnega Belgoroda zaustaviti tri domnevne poskuse vdora ukrajinskih sil. V napadu naj bi skupno sodelovalo 70 ukrajinskih vojakov, pet tankov, štirje oklepniki in tovornjak znamke Kamaz, poroča STA.

Ruske sile in topništvo naj bi ubilo preko 50 Ukrajincev. V novem obstreljevanju območja pa naj bi umrli dve ženski, ko naj bi domnevni ukrajinski izstrelki zadeli njuno vozilo. Novico je sporočil guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov. V napadu sta bila ranjena še dva moška, ki sta bila zaradi kritičnega stanja prepeljana v bolnišnico.

 

Dogodki so se zgodili v mestu Šebekino na območju navedene regije. Naselje je bilo po poročanju oblasti tarča obstreljevanja že v četrtek, v njem pa je bilo ranjenih vsaj 12 oseb. Zaradi pogostega obstreljevanja so mnogi pobegnili v mesto Belgorod, kjer so že vzpostavljeni ustrezni centri. Do domnevnih ukrajinskih napadov naj bi prišlo tudi v bližini mesta Kursk, kjer naj bi ruske sile sestrelile več ukrajinskih dronov. Moskva napade obsoja in jih pripisuje Kijevu.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine