19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Ukrajinska prestolnica znova brutalno napadena! Ukrajinski predsednik je sporočil …

Piše: C. R. 

Ruska vojska je davi sprožila obsežen raketni napad na Kijev (Kiiv), v katerem je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi, je sporočilo ukrajinsko notranje ministrstvo. Ukrajinsko vojno letalstvo je navedlo, da je nad državo sestrelilo vseh 31 ruskih raket, pri čemer je glavnina teh letela v smeri prestolnice.

Štiri osebe so po navedbah lokalnih oblasti potrebovale bolnišnično oskrbo, poročajo tuje tiskovne agencije. Kot je zapisal kijevski župan Vitalij Kličko, so ostanki prestreženih raket padli na več mestnih četrti in zanetili več požarov. Zadnji večji raketni napad na Kijev so ruske sile izvedle konec januarja. Od začetka februarja do danes pa ukrajinska prestolnica niti enkrat ni bila tarča napada.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po napadu ponovil poziv mednarodni skupnosti, naj Ukrajini priskoči na pomoč z naprednimi sistemi zračne obrambe. “Tak teror se nadaljuje dan in noč,” je Zelenski zapisal na Telegramu, obenem pa izrazil prepričanje, da je te napade moč ustaviti s politično voljo partneric Ukrajine. Kot trdi, ruske rakete namreč niso sposobne obiti sistemov zračne obrambe, kot je denimo ameriški patriot.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine