3.5 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Ukrajinska kriza: Papež poziva k dialogu. »Vojna je norost«

Piše: Jože Jan

Papež Frančišek je pozval, naj svet prosi Boga miru, da bi se napetost med Rusijo in Zahodom premagala z resnim dialogom.

Papež Frančišek se je to sredo (9. 2. 2022) zavzel za dialog v zvezi z naraščajočimi napetostmi, ki so nastale zaradi grožnje morebitne ruske invazije na Ukrajino, in zagotovil, da je »vojna norost«.

»Še naprej prosimo Boga miru, da se napetosti premagajo z resnim dialogom, in da bi sedanji pogovori prispevali k temu« je dejal papež na splošni avdienci to sredo v Vatikanu.

Frančišek se je nanašal na diplomatske pogovore, ki so v zadnjih dneh imeli predsedniki Ukrajine, Rusije, Nemčije in Francije.

»Ne pozabimo: vojna je norost,« je dodal papež in se zahvalil tistim, ki so se odzvali njegovemu pozivu in so 26. januarja posvetili molitvi za mir v Ukrajini. Tisti dan je tudi papež molil za Ukrajino in prosil, »da bi bratstvo cvetelo v tej deželi in bi se kmalu premagali strahovi in rane.« Prosil je tudi, da bi med svetovnimi vodji prevladal dialog in iskanje skupne blaginje. 

Vir: Deutsche Welle, Nemčija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine