13.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Udarile OSU? – Na vojaškem letališču na Krimu odjeknile eksplozije, ljudje v paniki bežijo iz Novofedorovke


Vir: UNIAN /Telegram Na polotoku pod ruskim nadzorom so gorela skladišča streliva, so izvedeli novinarji. Na Krimu, ki ga zaseda Ruska federacija, je prišlo do eksplozij na območju vojaškega letališča v bližini mesta Saki, začel se je požar.   

V Novofedorovki so goreli vzletno-pristajalna steza in skladišča streliva, poroča Crimea Today na Telegramu, ki se sklicuje na očividce.  “… Prvo eksplozijo je bilo slišati okoli 15.20, poročajo o skupno desetih. Pred tem so bile poškodovane sosednje hiše,” piše kanal.   

Lokalni prebivalci so poročali o velikem številu reševalnih vozil, ki so iz Evpatorije vozila proti Novofedorovki. Na mesto eksplozije so poslali reševalna vozila.   

Turisti so pobegnili s plaž v Novofedorovki.  Pozvali so jih,naj se skrijejo v zaklonišča. Turisti in lokalni prebivalci so začeli množično zapuščati Novofedorovko, nastali so prometni zastoji.    

Omeniti velja, da so se eksplozije na Krimu zgodile v ruskem letalskem oporišču, od koder so letala poletela bombardirati regije Zaporožje, Nikolajev in Herson.   

Spomnimo: Rusi so spomladi 2014 zasedli ukrajinski Krim in polotok spremenili v ogromno vojaško oporišče. Kijev in številne zahodne države niso priznale priključitve Krima Rusiji.  

Pojavila se je prva različica, kako so lahko oborožene sile Ukrajine udarile po letališču v Novofedorovki  

Kot predpostavko je eden od analitikov InformNapalm OSINT izrazil zanimivo mnenje, da so danes oborožene sile Ukrajine delovale lepo po klasični shemi: AGM-88 HARM je onesposobil radar/rusko zračno obrambo, nato pa z še nerazglašenim orožjem ATACMS udarila po letališču. 

Tako je bila uničena/zadeta zelo velika tarča, saj je na tem letališču v Novofedorovki baziran 43. mornariški jurišni sevastopolski letalski polk (arhivski satelitski posnetki kažejo, da Su-24, Su-24MR in Su-30CM).  

Rusko poveljstvo je medtem sicer že sporočilo, da je prišlo do detonacije letalskega streliva …  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine