12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Twitter v četrtletju z izgubo, a z nadaljnjo rastjo števila uporabnikov

Ameriško tehnološko podjetje Twitter je v drugem letošnjem četrtletju ustvarilo 1,2 milijarde dolarjev (1,02 milijarde evrov) čiste izgube, kar je sicer predvsem posledica rezervacij za plačilo davkov. V družbi ob tem kot spodbudno izpostavljajo rast števila vsakodnevnih uporabnikov, ki se je v enem letu povečalo za 24 odstotkov na 186 milijonov.

 

Prihodki so v primerjavi z enakim obdobjem lani upadli za 19 odstotkov na 683 milijonov dolarjev, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Kot so pojasnili v družbi, so mnoga podjetja zaradi nemirov v ZDA, povezanih z bojem za pravice temnopoltih, zmanjšala izdatke. Prihodki od oglaševanja so tako v zadnjih treh junijskih tednih upadli za 15 odstotkov, vendar se že zvišujejo.

Twitter je četrtletne poslovne rezultate objavil teden po hekerskem napadu na račune politikov in znanih oseb na njegovem omrežju. Mnogi strokovnjaki so po napadu okrepili opozorila na morebitno pomanjkljivo zaščito računov in drugih podatkov na Twitterju.

Prvi mož družbe Jack Dorsey je danes znova zagotovil, da so po napadu storili vse, kar je v njihovi moči, da zaščitijo podatke uporabnikov. Napovedal je dodatne varnostne ukrepe in zagotovil, da bodo še naprej sodelovali tudi z varnostnimi organi.

Analitiki Twitter ne glede na nedavni hekerski napad označujejo kot orodje, ki bo tako v javnem kot političnem življenju še pridobivalo na pomenu. Število uporabnikov bi lahko še letos doseglo 305 milijonov.

Delnice Twitterja so po objavi poslovnih rezultatov poskočile za 6,5 odstotka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine