19.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Twitter obsodil poslanca zaradi izjave, da “moški ne more zanositi”

Piše: C. R.

Progresivistična nestrpnost do resnice dosega skorajda bizarne razsežnosti, kot je bilo danes razvidno na Twitterju. “Moški ne more zanositi” – Twitter meni, da je potrditev tega biološkega dejstva “spodbujanje sovraštva”.

Kot poroča digitalni časnik La Nueva Razón, je Twitter danes cenzuriral profesorja pravne filozofije in poslanca Voxa Francisca Joséja Contrerasa, ker je v tvitu izjavil naslednje: “Moški ne more zanositi. Moški nima maternice ali jajčec.” Twitter je samo navajanje tega biološkega dejstva označil za “spodbujanje sovraštva” in Contrerasovemu računu naložil 12-urni suspenz, ki ga je kongresnik obsodil na svojem računu na Facebooku:

“Vidite, da je to že fašistična biologija. Naslednjič bom poskusil 2+2 = 4,” je ironiziral kongresnik Voxa, katerega primer je nova epizoda ideološke cenzure družbenega omrežja z jasno levičarsko pristranskostjo.

Twitter cenzurira tudi statistične podatke o kazenskih obtožbah

Še posebej škandalozna je obravnava konservativne stranke Vox s strani Twitterja. Februarja lani, na predvečer regionalnih volitev v Kataloniji, je Twitter cenzuriral račun Vox, kar je bilo novo vmešavanje ameriškega podjetja v volilni proces v drugi državi. Twitter se je v tem primeru izgovarjal, da je navajanje statističnih podatkov o visokem odstotku kazenskih obtožb proti Severnoafričanom prav tako “spodbujanje sovraštva”. Očitno Twitter meni, da bi bilo treba statistiko, tako kot biologijo, cenzurirati, če je v nasprotju z ideološkimi dogmami progresivizma.

Twitter je priznal resne grožnje proti Voxu

V dneh po tem primeru cenzure iz ideoloških razlogov je Twitter dopuščal sporočila levičarskih skrajnežev, ki so grozili z napadom na predsednika stranke Vox Santiaga Abascala, in sporočila, v katerih so grozili z umorom drugih članov stranke Vox. Očitno je za Twitter navajanje bioloških ali statističnih dejstev “sovražni govor”, grožnja z ubojem članov konservativne stranke pa ne.

Poljska in Madžarska se pripravljata na omejitev ideološke cenzure v družbenih omrežjih

Prizadevanja Twitterja, da krši pravice do svobode govora in tako uveljavlja ideološke teze levice, so že sprožila neodobravanje nekaterih vlad. Decembra je Poljska objavila zakon, ki kriminalizira ideološko cenzuro na družbenih omrežjih. V njem je navedeno, da “spletna mesta družbenih omrežij ne smejo odstranjevati objav ali blokirati uporabniških računov po lastni presoji, če objavljena vsebina ne krši poljske zakonodaje”. Januarja je Madžarska prav tako objavila zakon, podoben poljskemu, za zaščito svobode izražanja na družbenih omrežjih, v katerem je izrecno kritizirala cenzuro “krščanskih, konservativnih in desničarskih” mnenj na Twitterju in Facebooku.

Vir: Outono.net s posredovanjem UME, našega partnerja v mednarodnem medijskem sodelovanju

Zadnje novice

Sorodne vsebine