21.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Twitter briše tudi profile tistih, ki so delili Trumpove objave z nove spletne platforme

Piše: Anita Gužvič

Po tem, ko je Twitter januarja zaprl profil nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu, je kot smo že poročali, Trump lansiral svojo spletno stran kjer objavlja sporočila. Čeprav objavlja lahko le on, obstaja možnost, da se njegove izjave deli na Facebook, Twitter, lahko pa se tudi všečkajo. To pa platformi Twitter ni všeč. “Kot zahteva naša politika o poskusih izogibanja prepovedi, smo ukrepali proti profilom, katerih očitni namen je bil promovirati vsebino, povezano s prepovedanim profilom,” je pojasnil tiskovni predstavnik kalifornijskega podjetja.

Twitter je namreč ta teden zaprl več profilov, ki so delili sporočila nekdanjega predsednika Donalda Trumpa. Nekateri od teh profilov so imeli enako ime, kot spletna stran Trumpa, “From the desk of Donald Trump” (“Iz pisarne Donalda Trumpa”).

Čeprav se na družbenih omrežjih na vse moči borijo, da ljudje ne bi imeli dostopa do vsebin Trumpovih objav, saj se zavedajo, da bo njegova nova platforma vsekakor redefinirala politično igro. To se zaveda tudi Twitter, zato tudi takšni ostri ukrepi. Donald Trump je imel namreč pred prepovedjo skoraj 89 milijonov sledilcev na Twitterju, 35 milijonov na Facebooku in 24 milijonov na Instagramu.

Tukaj si lahko ogledate Trumpovo spletno stran: From the desk of Donald J. Trump.

Spletna stran Donalda Trumpa

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine