7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Tudi Švedska in Finska zaradi porasta okužb podaljšujeta omejitvene ukrepe

Piše: C. R.

Švedska je danes zaradi naraščanja okužb podaljšala ukrepe za zajezitev novega koronavirusa v državi. Finska pa se je iz istega razloga odločila za podaljšanje omejitev pri vstopu v državo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na Švedskem se bodo morali lokali in restavracije še naprej zapirati ob 20.30, po tej uri pa bodo lahko še naprej ponujali hrano in pijačo za s seboj, je danes sporočil švedski premier Stefan Löfven. Ta ukrep bo veljavi vsaj do 3. maja, poroča STA.

V veljavi ostajajo tudi omejitve glede števila ljudi v nakupovalnih centrih, trgovinah in fitnesih.

“Če se želimo vrniti v normalno življenje, moramo omejiti širjenje okužb,” je poudaril Löfven. “Za veliko noč ne sme biti velikih praznovanj,” je pozval ljudi.

Prvo sproščanje ukrepov so sicer na Švedskem, ki je sprva ubrala milejši pristop k boju proti koronavirusu, a je kasneje uvedla tudi zavezujoče ukrepe, načrtovali za 11. april. Vendar pa je švedska agencija za javno zdravje vladi priporočila, naj počaka do 3. maja.

Število okužb namreč narašča v večjem delu države, kar predstavlja dodatno breme za zdravstveni sistem, so poudarili na agenciji.

Okužbe pa naraščajo tudi na Finskem, ki je medtem do konca aprila podaljšala omejitve pri vstopu v državo. Tujci lahko v državo vstopijo samo izjemoma.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine