14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Tudi nova bonitetna ocena Slovenije kaže na stabilne javne finance pod sedanjo vlado

Avtor: C. R.

V petek, 22. januarja 2021, je evropska rating agencija Creditreform Rating potrdila boniteto Republike Slovenije ‘AA-‘ s stabilnimi obeti, so sporočili z ministrstva za finance.

Agencija Sloveniji v svojem poročilu priznava močno gospodarsko okolje, fleksibilen trg dela in nizko zadolženost privatnega sektorja, kar naj bi vse pripomoglo k okrevanju od krize COVID-19.

V vrsti pozitivnih odzivov s strani bonitetnih agencij od začetka epidemije COVID-19 je potrditev bonitetne ocene agencije Creditreform Rating za Slovenijo ponovno priznanje, ki kaže na to, da se Slovenija uvršča med stabilne in zaupanja vredne države.

Sloveniji sta od izbruha epidemije COVID-19 v letu 2020 potrdili bonitetno oceno dve največji svetovni bonitetni agenciji, in sicer S&P pri AA- (stabilni obeti) ter Fitch A (stabilni obeti). Bonitetna agencija Moody‘s pa je 2. oktobra 2020 dvignila dolgoročno kreditno oceno Republike Slovenije z Baa1 na A3 s stabilnim izgledom. Prejšnji petek, 15. januarja 2021, je bonitetno oceno Republike Slovenije potrdila tudi rating agencija DBRS Morningstar, in sicer pri A (high) s stabilnimi obeti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine