5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Tudi nemški mediji o koncu epidemije covid-19 v Sloveniji

Slovenija je kot prva država članica Evropske unije razglasila konec epidemije z 31. majem 2020. Določeni preventivni ukrepi glede nošenja mask za zdaj ostajajo, ravno tako pa se odpirajo meje za državljane EU.

Slovenija je v petek, 15. maja 2020 z odločitvijo, da razglasi konec epidemije covid-19, požela veliko zanimanja v tujini. O odločitvi desno-sredinske vlade so poročali številni svetovni mediji.

Premier Janez Janša je po pisanju nemškega BR24 povedal, da je epidemija covid-19 “ukročena”. Razglasitev konca epidemije je sledila skupno 35 novim okužbam s koronavirusom v zadnjih dveh tednih pred tem.

Navkljub razglasitvi konca epidemije pa še vedno veljajo določeni preventivni ukrepi. To so pravila o vzdrževanju razdalje in obvezne rabe mask v trgovinah, restavracijah in javnem prevozu. Ob vstopu v državne urade je potrebno razkužiti roke. Ti ukrepi so po mnenju vlade potrebni, saj tveganje, da bi se virus še naprej širil, ostaja. Za državljane držav, ki niso članice EU, je še vedno ob vstopu v državo obvezna dvotedenska karantena.

Slovenija pritegnila pozornost svetovnih medijev
Že prejšnji teden smo poročali, da je razglasitev konca epidemije v Sloveniji pritegnila pozornost Reutersa, New York Times, Associated Press, Advance, Al Jazeere, Newsweeka, CNBC in drugih tako lokalnih kot svetovnih medijev.

Po zadnji podatkih je bilo v Sloveniji 1666 potrjenih primerov okužb z wuhanskim koronavirusom, 104 ljudje so zaradi COVID-19 umrli.

Ivan Šokić/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine