17.3 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Trumpova volilna ekipa toži New York Times zaradi poročanja o sodelovanju z Moskvo

Kampanja za ponovno izvolitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa je v sredo vložila tožbo proti časopisu New York Times, zaradi “zavestnih objav lažnih in žaljivih izjav” o Trumpu, ki naj bi imel “dogovor z oligarhijo ruskega predsednika Vladimirja Putina” za pomoč na volitvah 2016 proti demokratki Hillary Clinton.

 

Trumpova kampanja je za tožbo najela znanega odvetnika Charlesa Harderja, ki je zvezdniku Hulku Hoganu pridobil milijonsko odškodnino proti opravljivemu mediju Gawker. Tožba je bila vložena na državnem sodišču v New Yorku, Trumpova kampanja pa želi, da časopis odgovarja za lažne objave.

Tožba se nanaša na komentar nekdanjega izvršnega urednika časopisa Maxa Frankla, ki je marca lani napisal članek o tem, da sta Trumpova kampanja in Kremelj sodelovala proti Clintonovi. Dogovor med njima naj bi glede na zapis predvideval, da Trumpova vlada v zameno za pomoč pri volitvah sproži novo prorusko politiko ameriške vlade, ki bi uvodoma zajela ukinitev ekonomskih sankcij.

Preiskava posebnega tožilca Roberta Muellerja je sicer odkrila, da je Rusija aktivno pomagala Trumpu do zmage na volitvah, vendar pa ni našla dokazov, da bi Trumpova kampanja pri tem sodelovala s Kremljem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine