22.7 C
Ljubljana
torek, 9 avgusta, 2022

Trump ostro nad načelnika štaba oboroženih sil, ki naj bi Kitajcem zagotavljal, da jih bo obvestil o morebitnem napadu ZDA

Piše: A. S.

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je pred kratkim izdal javno izjavo, da je načelnik štaba oboroženih sil ZDA  general Mark Milley oboroženih sil ZDA zagrešil izdajo, če je res, kot je rekel, Kitajski zagotovil, da Trump ni nameraval napasti Kitajske ter da bi, če bi jo Trump hotel napasti, napad sabotiral, tako da bi jih glede tega opozoril.

»Če so trditve »bedastega« Generala Marka Milleyja resnične potem lahko predvidevam, da bi mu bilo sojeno zaradi visoke izdaje zato, ker bi se za predsednikovim hrbtom pogovarjal s Kitajci in jim rekel, da jih bo opozoril o »napadu«. Tako preprosto ne gre!« je rekel predsednik Trump.

Omenjene trditve so del nove knjige Peril (Nevarnost), ki sta jo napisala Bob Woodward in novinar Washington Posta Robert Costa. General Miley naj bi kitajskemu kolegu, generalu Liju Zuochengu rekel, da ga bo vnaprej opozoril o morebitnem napadu.

Oktobra 2020 naj bi Milley sporočil kitajskemu generalu: » Če vas bomo napadli vas bom o tem pravočasno obvestil, da ne boste presenečeni«. Kitajskega generala naj bi Milley klical tudi po tem, ko so Trumpovi podporniki »zasedli« kongres 6. januarja, da bi mu zagotovil, da ima ameriška vlada vse pod nadzorom.

Trump je sicer rekel, da ni nikoli razmišljal o napadu na Kitajsko.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine