1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Trump obtožuje Bidna: »Ta država je na poti v pekel«

Piše: Jože Jan

Bivši ameriški predsednik je pokazal politično moč, a še ni pojasnil, če bo kandidiral na predsedniških volitvah leta 2024.

Donald Trump se je vrnil. Prejšnji predsednik ZDA se je prvič v letu javno pojavil v soboto zvečer. Letos bodo v Združenih državah vmesne volitve, ki bodo obnovile celoten predstavniški dom, tretjino senata in izvolile guvernerje 36 zveznih držav. Da bi pokazal svojo politično moč je Trump izbral Arizono, republikansko državo, kjer je leta 2020 izgubil proti Joeju Bidnu za dobrih 10.000 glasov.

Leto pozneje je Trump opisal mračno sliko države, ki ji je štiri leta vladal. »Je na poti v pekel. To je katastrofa. Moramo biti močni in znova osvojiti svojo državo in prihodnost,« je dejal Trump pred množičnim občinstvom.

»Le redki so si predstavljali, da bi Biden taka katastrofa,« je dejal Trump. »Inflacija je najhujša v zadnjih 40 letih, trgovine so prazne, blaga ni, ulice so polne krvi in umorov in imamo štirikrat več primerov covida kot prej,« je zagotovil v govoru, ki je trajal več kot uro in pol in se začel z ogromnim sporočilom na zaslonih: »Joe Biden je popoln neuspeh«.

»Biden je ponižal našo državo. Putin se igra z nami. Rusija in Kitajska nas ne spoštujeta več. Ne bojijo se nas več,« je dejal Trump. Bivši predsednik še ni pojasnil, ali namerava ponovno kandidirati na predsedniških volitvah leta 2024, a govori med vrsticami: »Dvakrat sem tekmoval in dvakrat zmagal,« je zatrdil.

Trump je že napovedal svoj drugi shod za konec meseca v Teksasu. Te pohode uporablja za pripravo terena za svoje kandidate. 

Vir: El País, Španija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine