19 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Trump: Datum in kraj srečanja s Kimom določena, znana bosta kmalu

Datum in kraj srečanja s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom sta določena in bosta javnosti znana kmalu, je danes sporočil ameriški predsednik Donald Trump, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Zdaj imamo datum in imamo kraj, kmalu ju bomo sporočili,” je novinarjem v Beli hiši pred odhodom na obisk v Teksas dejal Trump.

Ameriški predsednik je v ponedeljek ocenil, da bi bil primeren kraj za njegovo srečanje s severnokorejskim voditeljem demilitarizirano območje med Severno in Južno Korejo, kot možno lokacijo zgodovinskega srečanja pa je omenil tudi Singapur. V zvezi z datumom srečanja pa so največkrat omenjali junij.

Danes pa se je Trump odzval na pisanje časnika New York Times, da je od Pentagona zahteval, naj preuči možnosti za zmanjšanje ameriških sil v Južni Koreji. Ta naj bi bila del pogajanj s Severno Korejo. Kot je dejal, trenutno ni govora o zmanjšanju števila ameriških vojakov v Južni Koreji, a dodal, da bi na dolgi rok “želel prihraniti nekaj denarja”.

Trump se bo s Kimom sešel po zgodovinskem srečanju severnokorejskega voditelja z južnokorejskim predsednikom Moon Jae-inom. Na vrhu pred tednom dni sta se Kim in Moon zavezala k popolni denuklearizaciji Korejskega polotoka in dogovorila, da bosta državi našli mirovni režim za končanje vojne.

Zadnje novice

Sorodne vsebine