-1.1 C
Ljubljana
torek, 25 januarja, 2022

Tragično: v Genovi se je zrušil avtocestni viadukt, številni avtomobili zgrmeli v globino, število smrtnih žrtev verjetno zelo veliko

V Genovi se je danes zrušil avtocestni viadukt Morandi, poroča italijanski časnik Corriere della Sera. Zrušilo se je okoli sto metrov konstrukcije. Med ruševinami so našli številne avtomobile. Po poročanju italijanskih medijev je umrlo najmanj deset oseb. Oblasti pa se bojijo, da bo število žrtev še naraslo.

 

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, so številne ekipe gasilcev, policistov in reševalcev že na kraju dogodka. Prispeli so tudi vodniki reševalnih psov, ki bodo v močnem dežju pomagali iskati žrtve.

Pristojni domnevajo, da je pod ruševinami več deset vozil. Viadukt se je opoldne v hudem neurju zrušil okoli 40 metrov globoko na industrijsko območje in železniške tire.

Del viadukta je padel na skladišče občinskega komunalnega podjetja. Reševalci so našli tudi nekaj avtomobilov in tovornjakov, ki so ob zrušenju zgrmeli v globino.

Promet je zaprt v obe smeri.

Poškodovani odsek je del avtoceste A10 v ligurskem mestu Genova, kjer avtocesta po viaduktih teče nad mestom. Viadukt naj bi se po poročanju Anse zrušil, ker je popustila struktura viadukta. Avtocesto so odprli leta 1967, leta 2016 pa naj bi ta odsek obnovili.

Minister za transport Danilo Toninelli je na Twitterju označil nesrečo za tragedijo. Dodal je, da spremlja razvoj dogodkov in da je na poti v Genovo. Tudi notranji minister Matteo Salvini je sporočil, da spremlja razmere.

Minuli teden se je v Bologni zrušil del avtoceste, in sicer po seriji eksplozij, ki so sledile trčenju tovornjaka cisterne v druga vozila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine