30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Tragično: teroristični napad na Krimskem polotoku terjal najmanj 18 smrtnih žrtev

Eksplozija naprave neznanega izvora, ki je danes odjeknila na politehnični srednji šoli na Krimskem polotoku, je po zadnjih podatkih zahtevala najmanj 18 smrtnih žrtev, je sporočil vodja samooklicane Krimske republike Sergej Aksjonov. Napad, ki ga preiskujejo kot terorističnega, naj bi izvedel dijak, ki se je nato ubil.

 

“Po preliminarnih informacijah je v kantini politehnične srednje šole v Kerču razneslo eksplozivno napravo neznanega izvora, napolnjeno s kovinskimi delci,” so za rusko tiskovno agencijo Tass povedali na ruskem preiskovalnem odboru, ki je pristojen za preiskovanje večjih incidentov. Kot so dodali, dogodek preiskujejo kot “teroristični napad”.

Po zadnjih podatkih je umrlo 18 ljudi, še okoli 40 pa jih je poškodovanih, je povedal Aksjonov. Večina žrtev je najstnikov, je pojasnila tiskovna predstavnica preiskovalnega odbora Svetlana Petrenko.

Vodja Krimske republike je povedal še, da se je napadalec po napadu ubil. Gre za dijaka četrtega letnika politehnične šole v Kerču, njegovo truplo pa so našli v knjižnici, je dodal za televizijo Rosija 24.

Iz zgradbe v pristaniškem mestu na Krimskem polotoku, ki si ga je leta 2014 priključila Rusija, so evakuirali ljudi in zavarovali območje. Kot navajajo na spletni strani šole, jo obiskujejo dijaki, starejši od 14 let.

Ruski predsednik Vladimir Putin je svojcem izrazil sožalje in pristojnim službam naročil, naj ugotovijo vzrok eksplozije, so sporočili iz njegovega urada. Obljubil je temeljito preiskavo, katere rezultate bodo predstavili javnosti.

Pristojno ministrstvo je na polotoku razglasilo izredne razmere. Aksjonov pa je razglasil tridnevno žalovanje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine