16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Tragedija brez primere! V strahu, da bi s SARS-CoV-2 okužila ostale, si je italijanska medicinska sestra raje vzela življenje!

Italijansko združenje zdravstvenega osebja poroča o tragičnem dogodku. V strahu, da bi s SARS-CoV-2 okužila ostale, si je 34-letna italijanska medicinska sestra iz mesta Monza vzela življenje, do tega pa je prišlo dva tedna potem, ko ji je bila odrejena karantena. Mnogi v strahu, da bi okužili ostale, ne gre pa za prvi takšen dogodek v Italiji. V torek do 18. ure je bilo sicer v Italiji že skupno 105.792 okužb z novim koronavirusom, ki je v državi terjal 12.428 smrtnih žrtev.

 

Italijansko združenje zdravstvenega osebja je prejšnji teden sporočilo javnosti, da si je mlada medicinska sestra, ki se je v prvi vrsti borila proti pandemiji novega koronavirusa, v strahu, da bi okužila ostale, vzela življenje. 34-letna Daniela Trezzi je delala na enoti intenzivne terapije v bolnišnici San Gerardo v mestu Monza, samomor pa je storila 24. marca. Dva tedna pred tem ji je bila odrejena karantena po pozitivnem testu na virus SARS-CoV-2, je poročal Il Messaggero.

Italijanski zdravstveni delavci, še posebej tisti na severu države, so v zadnjih tednih izjemno obremenjeni z delom, o stresu zaradi strahu, da bi okužili ostale, pa so spregovorili tudi sodelavci Trezzijeve. V torek do 18. ure je bilo sicer v Italiji že skupno 105.792 okužb z novim koronavirusom, ki je v državi terjal 12.428 smrtnih žrtev.

Ne gre za prvi takšen dogodek

Ne gre za prvi takšen tragični dogodek, združenje je poročalo tudi o podobnem primeru medicinske sestre iz Benetk, ki se je utopila v reki Piava.

Zadnje novice

Sorodne vsebine