13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

To je Kellnerjev tesni sodelavec, ki bo po milijarderjevi helikopterski nesreči prevzel upravljanje njegovega premoženja

Piše: Domen Mezeg

Po smrti najbogatejšega Čeha Petra Kellnerja na Aljaski v helikopterski nesreči, ko se je skupaj s prijatelji mudil na smučarskih podvigih, se pojavljajo vprašanja glede usode njegovega bajnega premoženja, zlasti pa prihodnjega upravljanja družbe PPF, ki si lasti tudi Pro Plus (POP TV, A Kanal in 24ur). Znano je, da bo vodenje prevzel dolgoletni Kellnerjev sodelavec Ladislav Bartoníček, premoženje pa razdeljeno med pokojnikove najbližje. Kellner je sicer zelo cenil družinske vrednote. 

Spomnimo: pred dnevi je na Aljaski strmoglavil helikopter s katerim je potoval najbogatejši Čeh Petr Kellner, ki je v nesreči tudi preminil. Po poročanju ameriških preiskovalcev, helikopter ni uspel prečkati gorskega grebena. Žrtev nezgode v bližini ledenika Knik je bila šestčlanska posadka. Peterica je preminila, preživel pa je zgolj nekdanji češki reprezentant v deskanju na snegu, 48-letni David Horváth, ki je bil odpeljan na zdravljenje v bolnišnico, saj je utrpel hude poškodbe. Ekipa športnih navdušencev se je sicer odpravila na ekstremno smučanje, poroča Česke Noviny

Portal Lidovky pa poroča, da se ob tem pojavlja vprašanje kaj se bo zgodilo s PPF Group, lastnice slovenskega Pro Plusa (POP TV, A Kanal, 24ur). V prihodnje naj bi ključno vlogo pri njegovem vodenju prevzel Ladislav Bartoníček, ki že dolga leta velja za drugega človeka znotraj skupine. Je tudi mali delničar v podjetju, saj poseduje okoli 0,5 odstotka holdinga. Portal Patria pa navaja, da Kellner ni nikdar neposredno vstopil v politiko, a je kljub temu nanjo odločilno vplival. 

Peter Kellner (Foto: Twitter)

Njegov vpliv je namreč segal vse do državnega političnega vrha. Kellnerjev imperij je močno posegel v samo državno infrastrukturo, zato je bilo vsako spremembo znotraj imperija moč zaznati po vsej državi. Na portalu Forbes pa se sprašujejo, kdo naj bi podedoval Kellnerjevo bajno premoženje. Ob tem opozarjajo na dejstvo, da je češki multimilijarder navkljub bajnemu premoženju, namenjal veliko pozornosti družini, otrokom, zdravju in svobodi. Prav zato ne ostaja veliko dvomov, da bodo njegov imperij nasledili ravno njegovi najbližji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine