0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

Tesla model 3 – najbolj prodan avtomobil v Evropi

Piše: Jože Jan

Tesla Model 3 je bil v septembru najbolj prodan avtomobil v Evropi. Električno vozilo se je prvič povzpelo na prvo mesto evropske lestvice.

Najbolj priljubljen avto je že električni. Prvič je največkrat registriran avtomobil v Evropi električno vozilo, natančneje Tesla Model 3. To je potrdilo na spletni strani podjetje Jato v svojem poročilu za september 2021, kjer poroča o mesečni prodaji različnih avtomobilov in potrjuje, da je bil Tesla Model 3 najbolje prodajan, pred drugimi velikimi modeli kot so Renault Clio, Dacia Sandero ali Volkswagen Golf.

Model 3 je že nekaj let najbolje prodajan električni avtomobil v Evropi, zdaj pa se je povzpel na prvo mesto lestvice, ki združuje tudi bencinske in dizelske avtomobile. Presenetljivo je, da je cena avtomobila precej višja od njegovih najbližjih tekmecev.

Septembra je bilo registriranih 24.591 avtomobilov Tesla Model 3, precej več kot 18.264 Renault Clio, 17.988 Dacia Sandero in 17.507 Volkswagen Golf. Medtem, ko je prodaja avtomobilov v primerjavi z lanskim letom upadla, se je Model 3 prodal za 58% več kot leta 2020. Poleg Tesla so tudi ostali električni ali hibridni avtomobili letos imeli več registracij.

Poročilu o najbolje prodanemu avtomobilu se pridružujejo druge dobre novice za Teslo. Hertz je napovedal največji nakup električnih avtomobilov (za razširitev svoje flote vozil za najem) v svoji zgodovini: kupili bodo 100.000 električnih vozil v vrednosti 4,2 milijarde dolarjev. Električni avtomobili Tesla bodo za najem na voljo v ZDA in Evropi od novembra dalje. Hertz je poleg tega objavil, da bo v naslednjih letih namestil na tisoče polnilnih mest za električna vozila. 

Vir: Xataca

Zadnje novice

Sorodne vsebine