16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Temnopolta ženska v vlogi zgodovinskega vikinškega poglavarja v prihajajoči nadaljevanki na Netflixu

Piše: Andrej Sekulović

Brisanje Evropejcev iz njihove zgodovine, vključujoč prilagajanje naše preteklosti multikulturnim trendom sodobnega časa, je vse bolj prevladujoče, tako v izobraževalnih ustanovah, kot tudi v zabavni industriji. Nov primer tega je prihajajoča nadaljevanka Vikingi: Valhala producentske hiše Netflix, ki bo neka vrsta nadaljevanja popularne serije Vikingi.

Dogajanje v novi nadaljevanki se bo odvijalo približno sto let po razpletu v končni sezoni Vikingov. Osredotočalo se bo na dogodivščine zgodovinskih osebnosti med katere spadajo Leif Erikson, ki je prvi dosegel ameriške obale, normandijski kralj Anglije Viljem Osvajalec, in med drugim tudi znani vikinški poglavar Jarl Hakon. Vendar pa so se v svoji progresivni modrosti ustvarjalci serije odločili žrtvovati Hakona na oltarju multikulturne raznolikosti. Tako bo tega zgodovinskega vikinškega junaka v seriji upodobila temnopolta ženska, s čimer skušajo pri Netflixu očitno ubiti dve muhi na en mah in obenem ugoditi tako feministkam, kot tudi etničnim manjšinam.

Jarla Hakona bo igrala Caroline Henderson, temnopolta igralka in jazz pevka, ki je bila rojena na Švedskem in živi na Danskem. Na Twitter profilu Netflixa je bil objavljen zapis, da je (v seriji) Hakon »velika bojevnica in tolerantna voditeljica in vladarica Kattegata«. Kljub temu, da je Netflix znan po svojemu potvarjanju zgodovine in promociji LGBT ideologije in multikulturalizma, se zdi da z odločitvijo upodobitve zgodovinskega skandinavskega vladarja kot temnopolte ženske, dosegajo popolnoma novo stopnjo politično korektne norosti in vsiljevanja »raznolikosti«. Ta »raznolikost« je seveda enostranska, saj zaenkrat še ni načrtov, da bi snemali serije o Zulu plemenu ali o kitajskih cesarjih, kjer bi imeli glavne vloge, po možnosti svetlolasi in modrooki, Evropejci.

Že popularna nadaljevanka Vikingi, v kateri smo spremljali dogodivščine vikinškega junaka Ragnarja Lothbroka in njegovih sinov, je bila polna precejšnjih zgodovinskih netočnosti, pa tudi sodobne liberalne propagande. Primer tega je bil, da so imeli nekateri junaki in junakinje v seriji istospolne odnose.

Kljub temu, da ne govorimo o zgodovinskih učbenikih, ampak o nadaljevanki, ki spada v žanr zgodovinske fikcije, je takšno izkrivljanje evropske zgodovine in preteklosti zelo zaskrbljujoče, saj ima konec koncev danes zabavna industrija ogromen vpliv na ljudi in na to kako doživljajo svoje prednike in svojo zgodovino.

Zadnje novice

Sorodne vsebine