0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Temna senca nad Deutsche Welle: njena uredniška politika očitno podpira kitajski režim!

Ob nedavnih polemikah o nagradi, ki jo je medijska hiša Deutsche Welle podelila razvpitemu novinarju Blažu Zgagi, se vse bolj vrstijo ugibanja, ali za omenjenim medijem že nekaj časa stoji globalistično levičarsko gibanje ali celo zaupniki katerega od totalitarnih režimov.

 

Deutsche Welle je namreč leta 2014 prekinil sodelovanje s kitajsko novinarko Su Yutong zaradi njenega kritičnega poročanja o kitajskem režimu, pa tudi zaradi njene podpore protestnemu pismu novinarjev, ki je obsodilo poročanje Deutsche Welle o 25-letnici pokola na Trgu nebeškega miru v Pekingu, saj je problematiziral odnos Zahoda do Kitajske ob omenjenem pokolu študentov leta 1989. Novinarko je po odhodu iz DW sprejel tudi izvršni odbor Platforme evropskega spomina in vesti na svoji seji v Bruslju, v evropskem parlamentu pa jo je tedaj sprejel tudi evropski poslanec dr. Milan Zver.

Kot se je pokazalo, je tovrstnemu ravnanju DW botroval tudi podpis skrivnostne pogodbe med DW in kitajsko državno televizijo CCTV, v družbi DW pa ima znaten vpliv kitajski kapital, zato vpliv kitajskega režima na delovanje omenjenega medija narašča.

 

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine