4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Tehnološki gigant Huawei omogočil šestkrat hitrejšo diagnozo COVID-19

Predsednik Huawei Cloud-a Deng Tao je na spletni novinarski konferenci predstavil Huaweijeve tehnološke rešitve, ki smo znatno pripomogle k preprečevanju koronavirusa na Kitajskem. Njihov uspeh temelji na kombinirani rabi njihove tehnologije, 5G omrežja, Huawei Cloud-a  ter umetne inteligence. Rešitev, ki so jo razvili, pa omogoča kar šestkrat hitrejšo diagnostiko koronavirusa.

 

Uporaba umetne inteligence se je izkazala za ključno pri hitri diagnozi bolezni,  omogoča obdelavo več oseb in razbremeni zdravnike. Z uporabo umetne inteligence so izvedli tudi preko 10 milijonov simulacij in med več kot 8.500 obstoječimi zdravili in 160 milijoni molekularnimi spojinami, identificiranih tudi pet potencialnih zdravil.

»Prva je uporaba umetne inteligence v zdravstvu; druga je začetek spletnega izobraževanja, ker se izobraževanje ne sme ustaviti; tretje je poslovanje v oblaku, tako da podjetja nadaljujejo z običajnim poslovanjem in so gospodarske posledice čim manjše. Vse tri rešitve je mogoče uresničiti v državah in regijah po vsem svetu, zato svoje znanje in izkušnje ponujamo brezplačno vsem, ki to potrebujejo,« je na konferenci izpostavil Tao.

Pri boju proti koronavirusu je ključno vlogo odigralo tudi omrežje 5G, ki je omogočilo hitro izmenjavo podatkov, lažjo komunikacijo s strokovnjaki po državi in ​​po vsem svetu, s strokovnjaki po državi in ​​po vsem svetu, pacientom in zdravstvenim delavcem pa omogočilo oddaljena posvetovanja s psihologi in video obiske najbližjih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine