-1.1 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

Tanja Fajon na konferenci skupaj z osebo iz vrst Socialistov in demokratov, ki je trpinčila svoje zaposlene

Piše: A. S.

Socialno čuteča Tanja Fajon se je pred kratkim brez udeležila konference »Call to Europe«, ki jo je organizirala Fundacija za evropske progresivne študije. Zanimivo je, da se je konference udeležila tudi njena portugalska kolegica iz vrst evropske skupine Napredno zavezništvo socialistov in demokratov (S&D), Maria João Rodrigues, ki je bila v preteklosti obtožena »psihičnega nadlegovanja« svojega asistenta.

Socialni demokrati radi vedno znova poudarjajo, da se borijo za enakost in spoštovanje vseh ljudi. Vendar pa se svojih lepo zvenečih načel očitno ne držijo v praksi. Maria João Rodrigues je bila leta 2019 v Evropskem parlamentu spoznana za krivo psihičnega nadlegovanja svojega asistenta. Proti njej pa so se pojavile druge obtožbe, kot na primer, da je hotela zmanjšati delovne ure in plačo svoje uslužbenke, ko se je vrnila iz materinskega dopusta, ali da je zahtevala od nekoga, ki je bil na bolniški, da dela do poznih nočnih uri in od drugih članov osebja, da delajo nadure.

Ko so obtožbe prišle na dan, naj bi Tanja Fajon izjavila, da gre za nesrečen primer. Vendar pa nje in ostalih socialistov očitno ne moti, da je oseba, ki trpinči svoje zaposlne še vedno v njihovih vrstah in se skupaj z njo udeležujejo konferenc, katerih namen je med drugim boj »proti povečanju neenakosti in socialne izključenosti«.

Zadnje novice

Sorodne vsebine