20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Švica ne bo uvajala “tretjega spola”

Piše: Nina Žoher (nova24tv.si)

Medtem ko marsikje v Evropi obstaja možnost, da se človek identificira kot nebinaren, pa v Švici, kot kaže, za marsikoga obljubljeni deželi, ne bo tako. Švicarska vlada je namreč sprejela odločitev, da zavrne možnost uvedbe tretjega spola v uradne evidence. 

Po poročanju Associated Press je vladajoči zvezni svet zagovarjal stališče, da je “binarni model spola še vedno močno zasidran v švicarski družbi.” Svet je tako v sredo zavrnil dva predloga parlamenta za uvedbo možnosti tretjega spola ali možnosti nedoločitve spola v uradnih evidencah

“Družbenih predpogojev za uvedbo tretjega spola oziroma za splošno opustitev vpisa spola v matične knjige trenutno ni,” je nadaljeval svet. Po mnenju vlade bi takšne možnosti zahtevale preveč sprememb državne ustave in zakonov na nacionalni in kantonalni ravni. Dodali so, da zdaj ni pravi čas za prenovo sistema, pri čemer so se sklicevali na poročilo nacionalne komisije za etiko iz leta 2020.

Foto: Pixabay

Marsikje po Evropi so “woke”

Medtem so možnosti tretjega spola na uradnih dokumentih dovoljene v več evropskih državah vključno z Dansko, Švedsko, Irsko, Norveško in Belgijo. Vse več zahodnih držav namreč sprejema zakone, ki dovoljujejo možnost opredelitve tretjega spola.

Čeprav je znanost jasna, da obstajata dva biološka spola – moški in ženski, številne zahodne vlade vseeno normalizirajo možnost tretjega spola. Ideologija prebujenega spola je po poročanju Zerohedge dezinformacija, ker znanost pravi, da imajo ljudje na splošno XY (moške) ali XX (ženske) kromosome.

Ko bodo zgodovinarji in arheologi čez sto let izkopali grobove tistih v zahodnem svetu, ne bo mogoče razvozlati, od katerega od 72 spolov so ti ostanki. Marsikdo bi tako rekel, da se v Švico vrača razum. Kot je znano, so nedavno začasno tudi prekinili sodelovanje v programu Združenih narodov za preselitev ranljivih skupin “beguncev”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine