5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Svetovni voditelji želijo Donaldu Trumpu in soprogi Melanii čimprejšnje okrevanje

Iz sveta se vrstijo odzivi in želje po čimprejšnjem okrevanju predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegove soproge Melanie, ki sta danes sporočila, da sta okužena z novim koronavirusom. Nanju so se s spodbudnimi sporočili med drugim obrnili predsednik Evropskega sveta Charles Michel, nemška kanclerka Angela Merkel in britanski premier Boris Johnson.

Michel je Trumpu in soprogi Melanii zaželel hitro okrevanje. “Covid-19 je bitka, ki jo vsi še naprej bijemo. Vsak dan. Ne glede na to, kje živimo,” je zapisal na Twitterju.

Podobno je paru zaželela tudi Merklova. “Donaldu in Melanii Trump pošiljam vse svoje dobre želje. Upam, da bosta okužbo s koronavirusom dobro prestala in bosta kmalu spet popolnoma zdrava,” je sporočila v tvitu, ki ga je objavil njen tiskovni predstavnik Steffen Seibert.

Upanje, da bosta Trump in prva dama ZDA čim hitreje okrevala, je izrazil tudi Johnson, ki je spomladi sam prebolel okužbo z novim koronavirusom. Predsedniškemu paru je v tvitu zaželel vse dobro.

Ruski predsednik Vladimir Putin je Trumpu hitro okrevanje po poročanju tujih tiskovnih agencij zaželel v telegramu. V njem je izrazil prepričanje, da bodo ameriškemu predsedniku pri spopadu z virusom pomagali njegova življenjska energija, dobro razpoloženje in optimizem.

Z dobrimi željami se je prek Twitterja na Trumpa in soprogo obrnil tudi poljski predsednik Andrzej Duda, ki je obenem izrazil prepričanje, da bosta tako Poljska kot ZDA v boju covidu-19 uspešni.

Trumpu in Melanii sta med drugim vse dobro zaželela še izraelski premier Benjamin Netanjahu in indijski premier Narendra Modi. Tudi prvi mož Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus jima je zaželel popolno in hitro okrevanje.

Tudi slovenski premier Janez Janša je zaželel hitro okrevanje ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi soprogi Melanii. Kot je na Twitterja zapisal Janša, vsi prijatelji ZDA v Sloveniji, še posebej on sam in soproga Urška Bačovnik Janša, mislijo na ameriški predsedniški par in jima želijo popolno in hitro okrevanje.

V domovini se je nanju s posebnim sporočilom obrnil podpredsednik ZDA Mike Pence s soprogo Karen. “Pridružujeva se milijonom ljudi po vsej Ameriki, ki molijo za njuno popolno in hitro okrevanje. Naj Bog blagoslovi predsednika Trumpa in našo čudovito prvo damo Melanio,” je zapisal na Twitterju.

Trump je pred nekaj urami potrdil, da sta s soprogo okužena z novim koronavirusom. Oba sta v karanteni. Trumpov zdravnik je sporočil, da se ameriški predsednik dobro počuti in da bo še naprej opravljal svoje naloge, med okrevanjem pa bo ostal v Beli hiši.

Predsedniški par se je na covid-19 testiral, potem ko so v četrtek okužbo potrdili pri svetovalki Bele hiše Hope Hicks, ki je v torek s Trumpom potovala na prvo televizijsko soočenje predsedniških kandidatov v Cleveland.

Zadnje novice

Sorodne vsebine