11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Švedski modni oblikovalec: Sprejmite multikulturnost ali pa bo sledila državljanska vojna

Piše: Ivan Šokić

Švedski modni oblikovalec je prepričan, da bi morali ljudje sprejeti “novo multikulturno identiteto” Švedske, ker je alternativa “državljanska vojna”.

Švedski modni oblikovalec Johan Lindberg, ki sodeluje z blagovnimi znamkami Diesel in Absolut, je za švedski časopis Expressen nedavno napisal kolumno v kateri je pozval bralce, da “sprejmejo Novo Švedsko” in slavijo “najbolj progresivno državo na svetu,” saj jih v nasprotnem primeru čakata kaos in nemir.

“Ali skupaj pomagamo ustvariti vključevalno energijo in postanemo jasen mednarodni model za novo multikulturno skupnost, ali pa nas čaka državljanska vojna,” je povedal Lindberg, ki je v svojem klečeplazenju pred prišleki pripravljen celo posodobiti švedsko zastavo na način, da bo odražala novo raznolikost v državi in “naredilo Švedsko ponovno relevantno.” Vprašanje ostala, ali to pomeni, da bi namesto križa na zastavi imeli polmesec.

Lindberg je prepričan, da je multikulturna država bolj prefinjena od monokulturne. Tistim, ki jim je ob tem neprijetno, pa priporoča, da se navadijo. Bojda zaradi tega, ker je alternativa temu višku prefinjenosti multikulturne države državljanska vojna.

Stanje na Švedskem je tako grozovito, da se prihoda v državo v širokem loku izogibaju tudi ukrajinski begunci, ki verjamejo, da je Švedska za njih bolj nevarna, kot od vojne razrvana Ukrajina. “Ko padajo bombe vsaj vem, da lahko grem v klet in se tam skrijem,” je za švedski portal Samnytt povedala ukrajinska begunka.

Sorodne vsebine