5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Švedska zahvaljujoč migrantskim kriminalcem postala središče trgovine z drogo

Piše: Ivan Šokić

Po trditvah švedske policije je skandinavska država postala pomembno mednarodno tranzitno območje za prepovedane droge – tako za tihotapljenje kot distribucijo po celotni Skandinaviji in širše. 

Švedska je po trditvah obveščevalnega oddelka za nacionalne operacije švedske policije  Teda Esplunda postaja veliko središče za trgovino s prepovedanimi drogrami za celotno skandinavsko področje, poleg tega pa naj bi iz Švedske tudi pošiljali velike količine prepovedanih substanc v ZDA in Avstralijo. 

“Obstaja strukturirana organizacija in struktura za to znotraj kriminalnih omrežij,” je za švedsko nacionalno televizijo priznal Esplund. Vse več pa naj bi v trgovino in tihotapljenje prepovedanih drog bile vpletene tudi ženske. Švedska policija je do teh ugotovitev prišla po tem, ko so vdrli v enkriptirane aplikacije za dopisovanje, ki so se jih posluževali kriminalni elementi.

Velik delež prihodkov kriminalnih tolp na Švedskem predstavlja ravno trgovina z drogami, zaradi česar je v zadnjih letih na Švedskem prišlo do opaznega povečanja smrti zaradi streljanja. Številni pripadniki kriminalnih tolp na Švedskem so migranti ali potomci migrantov, nekaj kar so bili primorani priznati celo švedski politiki.

Policijski načelnik švedske policije Anders Thornberg meni, da je so razlogi za streljanja in bombne napade v držav večplastni. “Veliko povečanje povpraševanja po mamilih, pospešen tehnološki razvoj in digitalizacija, povečane migracije in manko integracije.”

Vir: breitbart.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine