17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Švedom se “boj” proti koronavirusu s prekuževanjem hudo maščuje: Okužbe se množijo, ljudje umirajo!

Na Švedskem so do danes potrdili več kot 10 tisoč okužb z novim koronavirusom. Zaradi koronavirusne bolezni 19 je doslej umrlo 887 ljudi, so danes sporočile pristojne švedske oblasti. Samo v prestolnici Stockholm in njegovi okolici je zaradi covida-19 umrlo več kot 500 ljudi.

 

Cel svet se bori proti pandemiji koronavirusa covid-19 s strogimi varnostnimi ukrepi, le Švedska je ubrala pot drugačno pot – pot prekuževanja. Toda glede na statistike, se jim je strategija povsem sfižila, saj med skandinavskimi državami Švedska s približno 10,3 milijona prebivalci beleži največ okužb in smrtnih primerov zaradi novega koronavirusa.

V nasprotju s sosednjimi državami Švedska ni uvedla strogih ukrepov za omejitev gibanja ter ni zaprla restavracij, barov, šol in vrtcev, piše STA. Prepovedali so zgolj javna zbiranja z več kot 50 osebami.

Današnji prizor iz Švedske – tam so prepovedana zgolj javna zborovanja z več kot 50 osebami. (Foto: epa)

Ostale skandinavske države imajo bolezen pod nadzorom
Za primerjavo: Na Danskem, kjer živi približno 5,8 milijona ljudi, so do danes potrdili približno 6 tisoč okužb z novim koronavirusom ter zabeležili 260 smrtnih primerov. Na Norveškem s 5,4 milijona prebivalci, so doslej virus sars-cov-2 potrdili pri okoli 6300 ljudeh. Zaradi covida-19 je umrlo 42 ljudi. Na Finskem, ki ima 5,5 milijona prebivalcev, so potrdili 2600 okužb in 42 smrtnih primerov. Na Islandiji s 364.134 prebivalci so doslej potrdili 1700 okužb z novim koronavirusom in sedem smrtnih primerov covida-19.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine