18.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Sv. Janez Pavel II. ponoči “uhajal ven” v lov na dekleta? In to dve leti po atentatu nanj?

Piše: Blagovest.si

Čeprav je papež Janez Pavel II., ki je vesoljno Cerkev vodil med leti 1978 in 2005, že doživel čast oltarja, to ne pomeni, da je varen pred očitki. Zato se med katoličani že širijo mnenja, da so pokojnega papeža morda celo prezgodaj razglasili za svetnika. 

Na Poljskem, domovini pokojnega papeža, sta marca letos veliko prahu dvignila veliko prahu knjiga in dokumentarec, ki razkrivata, da naj bi Janez Pavel II. vedel za spolne zlorabe otrok v katoliški cerkvi na Poljskem, preden je postal papež, a jih je prikrival. Takrat je bil namreč nadškof v Krakowu. Tudi njegovemu nasledniku papežu Benediktu XVI. so očitali podobno, ko je bil nadškof v Münchnu. Čeprav so poznavalci zavrnili vse očitke, pa je dvom med mnogimi katoličani vendarle ostal.

Vendar pa so na novo dvignile hrup nedavne izjave brata pred skoraj 40 leti izginule Emanuele Orlandi. Hči uradnika rimske kurije in državljanka Vatikana, ki je bila tedaj stara 15 let, se 22. junija 1983 ni vrnila iz glasbene šole, njenih posmrtnih ostankov pa niso nikoli našli. Vatikansko pravosodje primer sicer preiskuje od januarja.

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine