24.5 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Streljanje v Malmöju: spopad kriminalnih tolp

V ponedeljkovem streljanju v Malmöju na jugu Švedske so bili po najnovejših podatkih ubiti trije ljudje, trije so bili ranjeni, je sporočila švedska policija. Policija, ki je pred tem že izključila možnost terorističnega napada, je danes sporočila, da je bil napad verjetno povezan z vojno kriminalnih tolp v mestu.

“Vsi so znani policiji kot člani kriminalnih tolp, ki so vpleteni v resne kriminalne dejavnosti,” je danes novinarjem povedal šef mestne policije Stefan Sinteus, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po streljanju sta poškodbam v ponedeljek podlegla 19-letnik in 29-letnik, danes pa še 27-letnik. Trije moški, stari med 21 in 32 let, so v bolnišnici. Njihovo stanje je resno, a stabilno, je povedal šef policije.

Policija še preiskuje motiv napada, ki ga obravnavajo kot umor in poskus umora, a doslej niso še nikogar aretirali.

Kot je pojasnil Sinteus, v mestu trenutno poteka več konfliktov med tolpami in ponedeljkov incident je bil eden od njih.

Za dnevnik Svenska Dagbladet je predstavnik policije pred tem povedal, da je neznanec najverjetneje iz avtomobila streljal na ljudi, ki so stali pred spletno kavarno. Aftonbladet poroča, da je strelec uporabil šibrovko. Policija o vrsti orožja ni želela govoriti.

Po navedbah očividcev je v središču mesta v ponedeljek okoli 18.15 odjeknilo med 15 in 20 strelov. Prizorišče streljanja je blizu policijske postaje, zato so policisti kmalu prišli na kraj dogajanja.

Preiskovalci prebivalce prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin napada.

V zadnjih letih se je smrtonosno nasilje v Malmöju povečalo, a se je lani skoraj prepolovilo, saj je bilo v nasilju ubitih 17 ljudi, leto pred tem pa 30, še navaja BBC.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine