22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Strahoten škandal za nemškega kanclerja, sicer političnega prijatelja Tanje Fajon – njegova stranka priredila zabavo, kjer so delili drogo za posilstvo

Piše: C. R.

Ne samo, da je nemški politični vrh krepko vpleten v posle z agresivnim ruskim avtokratom Vladimirjem Putinom, pač pa se je nemški kancler Olaf Scholz zapletel v nov hud škandal. Njegova socialdemokratska stranka je priredila zabavo, ki se je sprevrgla v veliko tragedijo. 

Kancler se je namreč omenjene zabave udeležil, na njej pa so se drogirali s substanco, poznano kot »droga za posiljevanje«. Podatke o tem je objavila kar Scholzeva stranka, te dni pa o tem poročajo številni mediji, med drugim tudi hrvaški Index.

Omenjeni časopis je zapisal, da je doslej potrjenih devet žrtev. Berlinska policija pa je sporočila, da preiskuje težke telesne poškodbe po tem, ko je to prijavila 21-letna udeleženka razvratne zabave.

Predsednica SD in slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon se na to še ni odzvala, znano pa je, da se je vedno hvalila s poznanstvom s Sholzem in bila ponosna na to, da je SD sestrska stranka SPD.

Na zapis v hrvaškem Indexu je prvi na Twitterju opozoril novinar in urednik Bojan Požar, poroča portal Moje podravje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine