19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

Štirje Afganistanci aretirani zaradi suma posilstva na angleški šoli

Piše: A. S. 

V neki šoli v Kentu v Angliji so bili aretirani štirje najstniški prosilci za azil, ki naj bi posilili petnajstletno dekle. Do spolnega napada naj bi prišlo v ponedeljek, 6. februarja, v šoli, ki jo obiskujejo tako migranti kot žrtev.   

Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi eden od storilcev dekle posili medtem, ko so jo ostali trije držali pritisnjeno k tlom in pazili, da nihče ne pride mimo. Policija je potrdila, da je bil eden od migrantov, star 15 let, aretiran zaradi suma posilstva, drugi trije, stari med 13 in 16 let, drugi trije pa zaradi suma sodelovanja pri napadu. Seveda so bili izpuščeni z varščino, medtem ko poteka nadaljnja preiskava.

Vsi napadalci naj bi bili Afganistanci, v Anglijo pa so prispeli lansko leto čez Rokavski preliv brez spremstva staršev. Od takrat za njih skrbijo socialne službe okrožja Kent.

Žrtev, ki je še vedno močno pretresena, so zaslišali posebni detektivi, vendar pa je kasneje zavrnila sodelovanje s policijo. Zato policisti zaenkrat še preiskujejo kaj točno se je zgodilo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine