4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Število žrtev petkovega potresa na zahodu Turčije se povečuje

Po petkovem silovitem potresu v Egejskem morju število žrtev na zahodu Turčije še naprej narašča. Turške oblasti so danes sporočile, da je potres na območju Izmirja zahteval 49 življenj, poškodovanih je 896 ljudi, območje pa še naprej stresajo popotresni sunki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

V turškem mestu Bajrakli, ki ga je potres najbolj prizadel, reševalci danes nadaljujejo iskanje morebitnih preživelih. Vendar pa se upanje, da bodo pod ruševinami stavb našli preživele, zmanjšuje, je sporočila turška vladna agencija za nesreče.

Potres z epicentrom med Samosom in turško obalo, ki mu je kasneje sledil manjši cunami, je najhuje prizadel predvsem zahodno obalo Turčije in območje Izmirja, tretjega največjega turškega mesta z več kot tremi milijoni prebivalcev.

Manj prizadeta je bila grška stran. Na Samosu sta umrla najstnika, ki sta se vračala iz šole, nanju pa se je zrušila stena, več ljudi je utrpelo poškodbe. Z območja so sicer poročali predvsem o gmotni škodi, kot so poškodovane stavbe, in poplavah zaradi cunamija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine