12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Število žrtev koronavirusa preseglo tisoč

Epidemija je po zadnjih podatkih na Kitajskem terjala življenja 1016 ljudi, 42.600 je okuženih. Kitajska še krepi napore za zajezitev izbruha. Med drugim so v mestu Wuhan prebivalcem, ki imajo vročino, prepovedali, da obiščejo bolnišnice zunaj njihovih četrti. Uvedli so tudi stroge nadzore stanovanjskih stavb, predvsem tistih, v katerih so se pojavile okužbe.

 

Ravno v ponedeljek pa so oblasti uvedle še zaprtje stanovanjskih stavb v središču mesta, kjer naj bi izbruhnil virus. Ob tem sicer niso pojasnili, kaj točno to pomeni, v preteklosti pa je to pomenilo, da so zapečatili večino izhodov iz stavbe, da so lažje nadzorovali premike.

V ponedeljek je sicer za virusom, ki povzroča pljučnico, na Kitajskem umrlo še 108 ljudi, kar je največ v enem dnevu doslej. Skupno število smrtnih žrtev v državi je doseglo 1016. Število na novo okuženih pa se je v državi v ponedeljek v primerjavi z dnem poprej zmanjšalo za 20 odstotkov – s 3062 na 2478. Skupno je sedaj za virusom na Kitajskem potrjeno obolelih več kot 42.600 ljudi. Večino primerov – 31.728 – so zabeležili v Hubeiju, od koder je tudi velika večina – 974 – smrtnih žrtev.

42 potrjenih primerov okužbe je tudi v Hongkongu, od koder danes poročajo o evakuaciji več kot sto ljudi iz 35-nadstropnega poslopja, potem ko so virus potrdili pri dveh ljudeh v različnih stanovanjih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine