7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Steve Bannon napovedal konec komunistične partije Kitajske: Uničil jo bo koronavirus!

Z izbruhom koronavirusa Covid-19 v mestu Wuhan je po mnenju političnega analitika Steva Bannona izginila vsaka pretveza o obvladovanju stanja na Kitajskem. Komunistična partija, ki se je leta in leta zanašala na represijo, je na koncu ugotovila, da medtem, ko lahko zatrejo disidente, tega ne morejo storiti z virusom. Svetovna pandemija koronavirusa naj bi bila po njegovem tudi razlog zakaj komunistična partija izgublja vajeti nad stanjem v državi, zato je Bannon napovedal njen konec.

 

Kitajska komunistična partija je več mesecev tajila resnični obseg in nevarnost, ki ga za človeštvo predstavlja koronavirus Covid-19. Ljudi, ki so opozarjali na nevarnost in smrtonosnost virusa so označili za lažnivce, paničarje in državne sovražnike, ki škodijo kitajskemu ugledu.

Medtem pa se je virus širil, vsak dan se je število okuženih večalo, zdravila ni, zgolj lajšanje simptomov. Javnost so prepričevali, da so med najbolj ogroženimi starejši, tisti ki imajo že tako šibkejši imunski sistem. Tudi ta pretveza je padla, ko je umrl dr. Li Wenliang, kitajski zdravnik, ki je svetu obelodanil obstoj smrtonosnega virusa. Star je bil vsega 33 let.

Politični analitik in nekdanji izvršni direktor Breitbarta  Steve Bannon je v pogovoru z voditeljico oddaje Zooming In Simone Gao spregovoril o spremembah, ki bi po njegovih pričakovanjih lahko v kratkem zajele Kitajsko. Po Bannonovem mnenju, je kitajska komunistična partija gangsterska združba, ki lahko ohranja svojo moč v državi zgolj in samo s pomočjo zatiranja in represije. A to naj ne bi več zadostovalo, saj se je položaj Kitajske v globalni ekonomiji v zadnjih dvajsetih letih korenito spremenil.

Koronavirus razkrinkal laži partije
Če je bila pred dvema desetletjema Kitajska eden od logističnih centrov od koder je razviti svet dobavljal stvari, Zdaj večina stvari pride iz Kitajske. Z vznikom koronavirusa je tako kitajski problem postal svetovni problem. In v interesu vseh svetovnih korporacij je, da v želji po čim večjem profitu čim hitreje zajezijo izbruh virusa.

Kitajski predsednik Xi jinping. (Foto: epa)

Da komunistična partija več ne obvladuje karantene v državi potrjuje tudi dejstvo, da so pred kratkim v Wuhan spustili zdravstvene delavce svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Po drugi strani pa vrh komunistične partije in razni kitajski tajkuni sami ostajajo v samokaranteni, ločeni od preostanka prebivalstva, v strahu, da se ne bi nalezli koronavirusa. Po Bannonovem prepričanju bomo vedeli, da so stvari v zvezi s smrtonosnim virusom pod nadzorom šele, ko se bo tudi sam generalni sekretar kitajske komunistične partije Xi Jinping prikazal v Wuhanu in bo tam tudi ostal.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine