-1 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 decembra, 2023

Ste videli, kakšno sporočilo za ZDA je prišlo iz Medžugorja?

Piše: P. G.

Nadškof Henryk Hoser, apostolski vizitator v Medžugorju, kjer bodo letos obeležili 40 let od prvih Marijinih prikazovanj, je nagovoril ameriške romarje, predvsem v povezavi z nedavnimi dogodki v ZDA ter zamenjavo oblasti. Njegove besede odsevajo znamenja časa in lahko rečemo, da so tudi preroške.

Za kaj gre? Nadškof Hoser, Poljak, ki je bil v duhovnika posvečen kot član palotinske redovne skupnosti in je deloval tudi kot misijonar in zdravnik, je spomnil, da je čas, v katerem živimo, zelo podoben trenutkom v času Jezusove smrti, ko je bil svet pogreznjen v temo. To je čas preizkušenj, ne samo zaradi pandemije, pač pa tudi zaradi drugih sprememb. Zato se je nadškof obrnil na Američane z željo, da bi mogli živeti z »inteligenco srca«.

Ob izvolitvi so mnogi mediji poudarjali, da je predsedniški prestol v ZDA znova zasedel katoličan. Vendar pa to ni nikakršno jamstvo političnega programa, ki bi bil sprejemljiv za katoličane. »Če bodo ZDA obljubile in nadaljevale svoje življenje v skladu z razvojem in zaščito človeškega življenja v vseh fazah obstoja, bodo rešene. Če pa vas bo politika vendarle gnala proti ohranjanju človeškega življenja, bo vse to pripomoglo k okrepitvi teme, ki nas straši,« je opozoril.

Kot je znano, je Biden prisegel v skladu s tradicijo na Svetem pismu, citiral je tudi sv. Avguština. Vendar so njegove prve poteze pokazale pot k razkolu, saj je prvih 17 izvršnih ukazov, ki jih je podpisal Biden, povsem nasprotne politiki njegovega predhodnika. Tako so se ZDA znova pridružile Svetovni zdravstveni organizaciji. Kot je znano, je prejšnji predsednik Donald Trump podpisal izstop iz WHO. Prav tako se ZDA vračajo k pariškemu podnebnemu sporazumu, Biden pa odpira meje za priseljence, tudi za tiste iz muslimanskih držav. S temi ukrepi pa seveda Biden deluje kontradiktorno, saj spodbuja razširitev mreže poceni delovne sile, tudi ilegalne.

Najbolj kritično pa je seveda, da izvršni ukazi ter kadrovske poteze povsem ignorirajo krščanska načela, o katerih se ne razpravlja. Tako je Biden za zdravstveno ministrico imenoval Rachel Levine, ki je, mimogrede, transseksualna pediatrinja z rojstnim imenom Richard. A tudi usmeritve nove ministrica (oziroma ministra, ki je v mladosti zamenjal spol) so problematične, saj podpira splav in kontracepcijo, v kar bodo prisiljene tudi krščanske šole in bolnišnice. Tudi iz povsem nove spletne strani Bele hiše je razvidno, da Bidnova administracija podpira teorijo spola. Tudi v ženske šolske športne panoge so sedaj vključeni tudi transseksualci, zvezne agencije pa bodo morale preprečevati domnevno diskriminacijo na podlagi spolne usmerjenosti. Nova vlada tako podpira kontracepcijo, splav in kontrolo rojstev, kar dejansko pomeni, da gre za uveljavljanje smernic globalistične prostozidarske ideologije. Pošastno je, da bo tudi ameriška agencija za pomoč državam v razvoju dobavo humanitarne pomoči pogojevala s kontrolo rojstev v teh državah.

Na ta dejstva, ki jih je izpostavil nadškof Hoser, je sicer že dolge mesece pred volitvami v ZDA opozarjal nekdanji nuncij v ZDA nadškof Carlo Maria Vigano, vendar je ostal prezrt, njegova opozorila pa ignorirana.

Nadškof Henryk Hoser je nagovoril Američane. (foto: Laudato TV / posnetek zaslona)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine