12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Ste vedeli, da obstaja država, ki nima covid19, ker ga je njena vlada z dekretom enostavno ukinila?

Piše: Vane T. Costa

V slogu nekdanje reklame za Kovinotehno pred več kot tridesetimi leti (»nemogoče je mogoče«), se sliši tudi včerajšnja uradna informacija, ki so jo objavile in poslale v svet nekatere vzhodno evropske in srednje azijske nekdanje sovjetske republike.

Predsednik sila zaostalega Tadžikistana Emomali Rahmon je včeraj dejal, da se je v tej majhni in revni državi v Srednji Aziji končala epidemija korona virusa. Točno tako. In nič drugače.

Po uradnih (njihovih) podatkih je ta nekdanja sovjetska republika od začetka leta imela le ducat novih primerov korona virusa, novih smrtnih primerov zaradi Covid-19 pa ni bilo. Uradni podatki, ki so enaki že več kot dva tedna, kažejo, da je bilo od aprila lani s korona virusom okuženih 13.308 ljudi, 90 jih je umrlo in 13.218 jih je ozdravelo.

Trenutno v Tadžikistanu, državi z 9,5 milijona prebivalcev, ni aktivnih primerov korona virusa.

“Z gotovostjo lahko trdimo, da v Tadžikistanu ni več korona virusa,” je v parlamentu dejal 68-letni predsednik Rahmon, a opozoril, da “ni sprostitve” in da je treba spoštovati pravila osebne in javne higiene. Zaukazano se morajo še naprej umivati vsepovsod, velik del zaradi »neobstoječega« COVID 19, del pa zaradi zapovedanega obrednega umivanja.

Obenem pa kot navajajo viri, taisti predsednik pravi, da bodo vsi, ki pridejo v Tadžikistan, dobili 14-dnevno karanteno na domu pod nadzorom družinskih zdravnikov. Zelo revni Tadžikistan ima veliko diasporo v Rusiji in Kazahstanu. Po devetih mesecih trajanja epidemije korona virusa tamkajšnje oblasti načrtujejo, da bodo mošeje ponovno odprte že prihodnji teden.

Tadžikistanska vlada je prve primere Covid-19 dala v javnost oziroma napovedala 30. aprila 2020, preden je prišla na obisk inšpekcija Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), medtem ko je država trdila, da jih je epidemija tako rekoč zaobšla, medtem ko se je naglo in nenadoma razširila po vsem svetu.

Kot sam pravi, da je zato prav gotovo zaslužen on kot modri voditelj »ponosnega« tadžiškega ljudstva seveda ob veliki ljubezni in zaščite vsemogočega njihovega boga, ki se pri njih imenuje Alah.

Obstoja velika verjetnost da se bo oglasil še kakšen voditelj iz podobnih srednjeazijskih držav na temo premagovanja tuzemskih nadlog na način in s pomočjo fanatičnega verovanja.

O podobnih »neverjetnih« ali podobnih zgodbah boste pravočasno obveščeni. Nikakor si ne smemo dovoliti da bi bili prikrajšani iz kakršnega koli razloga.

Zapomnite si: točno od včeraj naprej v Tadžikistanu ni korona virusa. “Uradno”!

Zadnje novice

Sorodne vsebine