15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Srečanje Trump-Kim verjetno v Singapurju

Ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Jong-un se bosta verjetno srečala prihodnji mesec v Singapurju, danes poročajo južnokorejski mediji, ki se sklicujejo na diplomatske vire.

Trump je minuli konec tedna izjavil, da sta se strani dogovorili za datum in kraj prvega srečanja voditeljev ZDA in Severne Koreje, drugih podrobnosti pa ni razkril. “Kmalu ju bomo objavili,” je dodal. Zgodovinski vrh bo sredi junija, je danes poročal južnokorejski časnik Chosun Ilbo, ki se sklicuje na diplomatske vire, ti pa navajajo Trumpovega svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona. Časnik piše, da se je možnost, da bo srečanje gostil Singapur, močno povečalo po odločitvi Trumpa, da bo ta mesec v Beli hiši sprejel južnokorejskega predsednika Moon Jae-ina. Časopis drugih podrobnosti ni navedel.

Tudi južnokorejska tiskovna agencija Yonhap je minuli konec tedna poročala, da Singapur postaja vse verjetnejša lokacija za vrh, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Trump je nedavno sicer nakazal, da bi bil primeren kraj za srečanje tudi demilitarizirano območje med Korejama, kjer sta se nedavno sestala Moon in Kim. Med drugimi možnimi kraji sta se omenjali Mongolija in Švica.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine