13.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Srečanje konservativnih politikov v Španiji in prizadevanja za novo konservativno zavezništvo

Piše: Rodoljub.si

V soboto, 29. januarja, je vodja nacionalkonservativne španske stranke Vox, Santiago Abascal, organiziral v Madridu srečanje konservativnih politikov, ki so se ga med drugim udeležili madžarski premier Viktor Orbán, poljski premier Mateusz Morawiecki in voditeljica francoskega Nacionalnega zbora Marine Le Pen.

Glavni namen srečanja evropskih konservativcev je bilo iskanje rešitev trenutnih perečih težav in vprašanj s katerimi se sooča Evropa, in dogovarjanje o novem zavezništvu med konservativnimi strankami na območju Evropske unije. Poleg že omenjenih politikov so se srečanja udeležili tudi konservativni politiki iz Avstrije, Estonije, Litve, Belgije, Bolgarije, Romunije in Nizozemske.

Med drugim je na srečanju beseda tekla o zaskrbljujoči demografski situaciji s katero se soočajo nekatere države stare celine in ob istem času služi kot izgovor liberalnim politikom in voditeljem, ki hočejo stopnjevati množične migracije, pa tudi o obrambi zunanjih meja EU in o trenutni situaciji v Ukrajini. Organizator srečanja Santiago Abascal je ob tem dejal, da samo srečanje predstavlja »ključno točko za vse Evropejce, ki verjamejo da mora biti EU zvesta svojim koreninam in da mora spoštovati suverenost in meje posameznih narodov«. Podobnega mnenja je tudi Marine le Pen, ki je na Twitterju objavila ob srečanju naslednji zapis: »Skupaj bomo evropskim narodom vrnili njihovo suverenost in svoboščine. Živela svobodna ljudstva, živela Evropa narodov!«.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine