31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

(VIDEO) Srbski predsednik Aleksandar Vučić vprašal Tanjo Fajon, če jo je sram, da domuje v ukradeni judovski vili! Razkrivamo novo afero Đilasa, političnega prijatelja voditeljice SD!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Srbija si želi, da bi v bližnji prihodnosti postala polnopravna članica Evropske unije. Sedanji oblasti pod vodstvom srbskega predsednika Aleksandra Vučića pri približevanju Uniji najbolj nagajata evropska poslanka in predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon in njen srbski politični sopotnik in nekdanji župan Beograda, Dragan Đilas.

Le ta je poslovno povezan z najbogatejšim Srbom, Draganom Šolakom. Vučić napoveduje, da se bodo morale tudi najvišje institucije v EU soočiti z neprijetno preteklostjo stranke, ki jo vodi Fajonova. “Jaz ne želim, da Evropski parlament brani kriminal in tajkune. Kar se tiče Tanje Fajon je naša država proti organiziranemu kriminalu. Pomembno nam je, da potomci umrlih Judov dobijo svojo lastnino nazaj tako pri nas kot v tujini. Odločili smo se, da bomo vsem mednarodnim institucijam poslali dopis, kjer bo pisalo, da je Tanja Fajon ukradla judovsko vilo Moskovič. Kako je ni sram, da to počne?”, je bil še kritičen Vučić.

V nadaljevanju vam predstavljamo tudi najnovejšo afero, v katero se je ujel srbski politični sopotnik Fajonove, tajkun Dragan Đilas. V Srbiji divja najbolj brutalna politična bitka na Balkanu. Sedanji srbski predsednik Aleksandar Vučić je na zadnjih parlamentarnih volitvah zmagal s svojo stranko SNS (Srbska napredna stranka) z dvotretjinsko večino, kar pomeni, da lahko srbska skupščina sprejme vse, kar si trenutna oblast želi. Iz tega razloga so s pomočjo globalnih medijev in evropskih levo liberalnih političnih sil zagnali močno kampanjo proti Vučićevemu režimu. Iz evropskih vrst je na čelu kolone Tanja Fajon, ki v primeru Srbije govori o diktaturi, o koncu medijske svobode in celo, da je Vučić diktator. Voditeljica SD očitno hitro pozabi, da je prav njena stranka sodelovala na treh skupnih vladnih sejah v času preteklih levih vlad.

Pisali smo že, da je Dragan Đilas njen politični zaupnik v Srbiji. Na spletnih straneh lahko vidite, da je bil v mladih letih sodeloval na študentskih protestih proti režimu Slobodana Miloševića. Kasneje se je včlanil v Demokratsko stranko. V času vlade Vojislava Koštunice je bil minister brez listnice zadolžen za izvedbo nacionalnega investicijskega načrta. Leta 2012 je po hudi medstrankarski bitki premagal nekdanjega predsednika Srbije, Borisa Tadića. Kot tajkunski kapitalist pa si dušo lajša kot predsednik nevladne organizacije Naša Srbija, ki pomaga otrokom, ki so v balkanski vojni v 90-ih letih ostali brez staršev. Trenutno v očeh svetovnih liberalnih medijev predstavlja osrednjo figuro boja proti režimu Vučića. S pomočjo globalističnega medijskega aparata pa se prikazuje kot politična žrtev Vučićevega režima. Đilas se po političnem nastopaštvu prav nič ne razlikuje od Fajonove, saj oba uporabljata ene in iste prazne politične fraze.

 

Tanja Fajon zlorablja funkcijo vodje EP za Srbijo za politično bidlanje Đilasa.
Predsednice Socialnih demokratov Tanje Fajon so se mediji v Srbiji že nekajkrat lotili kritično. Na enem izmed televizijskih nastopov je predsednik srbske skupščine, Ivica Dačić povedal, da je opravil temeljit pogovor z vodjo EP za zunanjo politiko Davidom McAllisterjem, ali naj bo Fajonova še naprej vodja delegacije EP za Srbijo.

Fajonova namreč povsod brez sramu prodaja svojo ideologijo o “pravicah, demokraciji, svobodi medijev”, kjer se ta pojavi. Goreča podpornica globalnega kulturnega marksizma vsako nasprotovanje njeni politični volji spremeni v napad na medije, svobodo govora in demokracijo. Svoje pravljice z enako vnemo prodaja tako v Sloveniji, Srbiji in Evropski Uniji.

Tanja Fajon je bila sedaj varna pred evropsko javnostjo. Temu lahko sledi dokončni konec, če bo srbski predsednik Vučić skupaj s svojimi sodelavci uresničil napoved in bo mednarodne institucije seznanil s situacijo glede vile Moskovič, kjer domujejo Socialni demokrati.

Kljub temu, da vrh stranke zavrača navedbe, so se v preteklosti že večkrat razkrila dejstva. Komunistična oblast je po koncu II. svetovne vojne nacionalizirala ogromno premoženja. Med njimi tudi nekdanjo Tomšičevo vilo, ki so jo s postopkom nacionalizacije izgubili takratni lastniki. Kasneje so jo zamenjali s sedanjo Moskovičevo vilo, ki je pa doživljala še mnogo hujšo usodo kot nekdanje domovanje SD. Vendar Socialnim demokratom se ne zdi sporno, da so ukradeno vilo zamenjali za drugo ukradeno vilo.

Zanimiv čivk smo opazili tudi na družbenem omrežju Twitter, kjer je uporabnik Slaviša Lekić zapisal, da Vučić ne bo naredil nič, če ne bo na javni RTS pokazal sliko vile Tanje Fajon na Ženevskem jezeru v Švici. Resničnost omenjene informacije bomo preverili v prihodnosti.

Dragan Đilas bil kot župan Beograda vpleten v več korupcijskih škandalov! Beograjski proračun v času Đilasove vladavine pridelal 900 milijonov evrov izgube!
Poslovni in politični zaveznik Dragana Đilasa je najbogatejši Srb Dragan Šolak. Srbski mediji so v preteklosti že večkrat pisali, da sta Đilas in Šolak poslovno povezana. V zadnjem času je to opaženo skozi medijski projekt N1, ki ga promovirajo kot balkanski CNN. Svoje podružnice so odprli v Srbiji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in kmalu tudi v Sloveniji.

Srbski mediji že nekaj časa opozarjajo, da deluje Fajonova pod vplivom razvpitega srbskega tajkuna Đilasa, ki je lastnik medijskega imperija v Srbiji. Za osrednji medij Đilasovega imperija velja medijska hiša N1. Fajonova je redna gostja na tej televiziji in na spletnih portalih v Đilasovi lasti. Novico, da naj bi jo odstranili iz evropske skupine, je demantirala na tej televizijski postaji. Sporen medijski imperij Đilasa ima sedež v Luksemburgu. Preko povezanih podjetij se je odkrilo, da lastništvo imperija obvlada Đilas, so poročali pri Srbiji danas.

Dragan Đilas je nekdanji župan Beograda. Njegov slog vodenja bi lahko brez težav primerjali s slogom vodenja ljubljanskega župana Zorana Jankovića. V času svoje vladavine v Beogradu naj bi prirejal javne razpise za projekt Bus plus, ko je posel dobilo podjetje Apeks. Podjetju Advance Production je leta 2008 namenil 68,7 milijonov dinarjev (584.456 evrov) in mu zagotovil kar 85 odstotkov dohodka. Mesto je pod Đilasom porabilo 270 milijonov dinarjev (2,3 milijona evrov) za promocije, od tega so kar 222 milijon dinarjev (1,89 milijonov evrov) namenili za promocijo Đilasa. Leta 2009 so v Đilasovem Beogradu kupili računalniško programsko opremo SAR ERP za več kot 9 milijonov evrov, a je niso nikoli uporabili. V medijih je odmevala novica, da je pod Đilasovim vodstvom, mesto Beograd pridelalo 900 milijonov evrov dolga.

Polovica dolga je nastala v javnih službah mesta. Očitali so mu, da je na kazniv način prikrival lastniški delež v časniku Pres. Srbski mediji so poročali, da je Đilas povezan s srbskim tajkunom Miroslavom Miškovićem. V preteklosti sta skupaj s štiriindvajsetimi funkcionarji vplivala na delo medijev, kakor tudi na politiko in  gospodarstvo Srbije. Z mogočnim medijskim vplivom sta imela vpliv na oblast, Srbiji pa se je s tem ustvarila škoda v vrednosti pol milijarde evrov.

Dragan Đilas zamolčal tajne bančne račune v davčni oazi Mauricijus. Preko nje je opravil posel v višini 52 milijonov evrov, ne da bi plačal dinar davka!
Srbijo pretresajo tri večje afere v tem trenutku. Tako smo redno poročali o nogometni kriminalni mafiji navijačev Partizana. Glavno vlogo je odigral nekdanji predsednik FSS in nogometni prijatelj Aleksandra Čeferina, Slaviša Kokeza. Le ta je bil v vrhu piramide kriminalne združbe, ki je le z tihotapljenjem cigaret srbske davkoplačevalce oškodoval za 640 milijonov evrov. V drugi se je znašel sam predsednik Srbije Vučić, saj je del srbskih medijev pričel pisati o tem, da je bil nekdanji vplivni politik Vučićeve stranke SNS Vladimir Cvijan v resnici umorjen. Takrat so povedali, da je bila njegova smrt le posledica utopitve, a se pojavlja vedno več informacij, da temu ni tako.

Za Slovenijo je veliko bolj zanimiva odkritje srbskega medija Večernje novosti o odkritju tajnih bančnih računov o srbskem političnem sopotniku Tanje Fajon.  Ob razkritju afere, da naj bi imel Đilas več sto milijonov evrov premoženja v tujini, se je prvo odzval, da gre za izmišljeno zgodbo krogov sedanjega srbskega predsednika Vučića, a so ga nova odkritja hitro postavili na laž.

Naslovnica srbskega medija Večernje novosti, ki so odkrili najnovejšo afero Dragana Đilasa. (foto: Posnetek zaslona: Novosti)

Finančni minister v srbski vladi Siniša Mali je že napovedal, da bo na podlagi medijskih objav uvedena preiskava proti Đilasu. Le ta naj bi namreč upravljal z 10 do 15 tujimi bančnimi računi v tujini. Đilas sicer poudarja, da ne sodeluje poslovno s Šolakom, videl naj bi ga samo dvakrat v življenju. A prav Šolakova N1 je hišna televizija političnih sporočil Đilasa in tudi Tanje Fajon. V svoj zagovor je povedal, da je v dokumentu navedena banka, ki ne obstaja že več let.

Kljub zavračanju in zanikanju Đilasa, da z bančnimi računi na Mauricijusu nima nič, temu ni tako. Samozvani vodja srbske opozicije se je v težavah znašel zaradi preprodaje Đilasovega podjetja Dajrekt media. Osrednjo vlogo je odigrala še ena izmed Đilasovih družb, podjetje Askanius. Prav ta družba je začetek afere, ko se je odkril bančni račun omenjenega podjetja na Mauricijusu. Dajrekt media so leta 2014 fiktivno prodali družbi CEE medija bolgarskemu poslovnežu Krasimiru Gergovu. V tej transakciji se pojavlja Šolakovo podjetje United Group. Podobno kot v Jankovićevih poslovnih modelih v Sloveniji je Šolak le “posodil” 17,7 milijonov evrov za nakup Dajrekt media.  Leta 2015 je bilo lastništvo Dajrekt media preneseno na nizozemsko podjetje Askanius. Lastništvo te družbe pa izvira iz Luksemburga. Leta 2018 se ponovno pojavi Šolak z United Gropa in odkupi Dajrekt media od Askoniusa za 52 milijonov evrov. To le dokazuje, da je Đilas prodal Dajrekt media samemu sebi in se izognil plačilu davka. V poslovnih poročilih podjetja Askanius je bilo zabeleženo, da so imeli v letu 2018 in 2019 več kot 52 milijonov evrov profita od prodaje Dajrekt medija. Enako se sprašuje finančni minister Srbije Mali, kam je v tem poslu izginilo na desetine milijonov evrov. “To pa bo tudi stvar preiskave,” je povedal Mali na eni izmed srbskih televizij.

Glede na vsa navedena dejstva, se človek vpraša, če voditeljica SD ve za kriminalne rabote vidnih predstavnikov srbske opozicije in če jih podpira. Sama je močno vpletena v dnevno dogajanje v Srbiji s podpiranjem Dragana Đilasa. Vlogo tranzicijskega balkanskega tajkuna je zamenjal za podobo politika, ki ustreza evropskim skupinam socialistov in liberalcev v EP. Prav ti dve politični skupini pa sta tisti, ki vršita politične pritiske na Madžarsko, Poljsko, Slovenijo in Srbijo le zato, ker ne podpirajo liberalistične marksistične politike. Ne smemo pozabiti, da je pomemben politični partner Đilasa, poslovnež Dragan Šolak svojo poslovno pot pa je ta začel z investicijo sklada Georga Sorosa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine