18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Srbija: Truplo deklice še vedno iščejo, brat osumljenca med pridržanjem umrl

Piše: C. R. 

Na policijski upravi v Boru na vzhodu Srbije je davi umrl brat enega od osumljencev za umor dveletne deklice Danke Ilić, za katerega je policija v soboto odredila 48-urno pridržanje zaradi suma pomoči pri skrivanju dekličinega trupla, je sporočilo srbsko notranje ministrstvo. Iskanje trupla deklice se medtem nadaljuje, poročajo srbski mediji.

Kot je danes sporočilo notranje ministrstvo, se je 40-letni brat enega od osumljencev za smrt deklice zgodaj davi začel slabo počutiti, kljub pravočasnemu posredovanju zdravniškega osebja pa je umrl. Mrliški oglednik je potrdil, da je umrl naravne smrti. Višje državno tožilstvo v Zaječarju je zanj odredilo obdukcijo, še poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Iskanje trupla deklice se medtem nadaljuje. Po poročanju srbskih medijev se policija pri iskanju danes osredotoča na območje jame Lazareva Pećina blizu kraja Zlot, kjer živi eden od dveh osumljencev za umor deklice.

Tožilstvo je 50-letnima osumljencema iz Bora v soboto odredilo 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti pobega, možnosti vplivanja na priče, uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja ter zaradi vznemirjanja javnosti. Eden od njiju je med zaslišanjem, na katerega so ju privedli sinoči, kaznivo dejanje v celoti priznal, drugi pa je molčal.

V soboto so aretirali še dve osebi, osumljeni pomoči pri premiku trupla deklice z odlagališča odpadkov na za zdaj še neznano lokacijo na območju mesta Bor, ter zanju odredili 48-urni pripor. Eden od njiju je bil brat enega od osumljencev za umor, ki je davi umrl, drugi pa po neuradnih podatkih srbskih medijev njun oče.

Dveletna deklica je izginila 26. marca v naselju Banjsko polje. Po desetdnevni obsežni iskalni akciji, v katero se je vključila tudi slovenska policija, je srbski predsednik Aleksandar Vučić v četrtek sporočil, da je deklica mrtva in da so prijeli dva osumljenca, ki sta priznala krivdo za njeno smrt.

Osumljenca naj bi z avtom trčila v deklico kmalu zatem, ko je njena mati prijavila, da je pogrešana. Njeno truplo naj bi odvrgla na ilegalno odlagališče odpadkov, kasneje pa naj bi eden od njiju truplo premestil. Kam, ni znano, saj osumljenca tega nista razkrila oz. dajeta policiji nasprotujoče si izjave, poročajo srbski mediji. Policija dekličino truplo išče že četrti dan in napoveduje, da bodo vztrajali, dokler ga ne najdejo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine