23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

(SRAMOTA) Rusi z zemljo zravnali spomenik pobitim Poljakom

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Barbarstvo ruskega fašističnega režima ne pozna meja. V Sankt Petersburgu so se znesli nad poljskim spominskim obeležjem. Šlo je za spomenik, posvečen žrtvam komunističnega terorja v letih 1937–1938. Še ena posledica dejstva, da komunistični zločinci niso nikdar dočakali svojega Nürnberga. 

Protipoljska kampanja v Rusiji se nadaljuje. S spominskega pokopališča Levašov v Sankt Peterburgu je izginil spomenik žrtvam “poljske operacije” NKVD v letih 1937–1938, med katero je bilo v Rusiji izvedeno etnično očiščenje 140 tisoč Poljakov, poroča Visegrad24.

V preteklih mesecih so se v Rusiji pojavljali tudi pozivi k uničenju poljskega spominskega obeležja v Katinu, kjer so sovjetski komunisti zverinsko pomorili 22 tisoč večinoma poljskih oficirjev (tukaj). Do uničenja poljskih pokopališč oziroma spominskih objektov pa je lani prihajalo tudi v Lukašenkovi Belorusiji, kjer so se večkrat znesli nad grobovi poljskih vojakov (tukaj in tukaj).

Janković je ponosni prejemnik Putinovega odlikovanja: ga je dobil za vzorno zgledovanje po ruskem nehumanem ravnanju s pokojnimi? (Foto: Wikimedijina zbirka)

 

Janković odreka pravico do groba pomorjenim Romom!
Vsaj v enem primeru so bili uničeni tudi posmrtni ostanki poljskih antikomunističnih vojakov. Morda pa je končno jasno, zakaj Putinovo odlikovanje Zoranu Jankoviću. Tudi slednji se namreč poslužuje metod fašističnega režima v Moskvi – odrekanje pravice do dostojnega groba romskim žrtvam revolucionarnega terorja (tukaj in tukaj). Ne gre pozabiti niti na ukinitev spominskega dne žrtev komunističnega terorja (tukaj) in na stotine komunističnih morišč ter na desettisoče žrtev brez groba!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine