17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Sprožen protiteroristični alarm: Na meji z Avstrijo ujeli sirskega nelegalnega migranta z avtomatskim orožjem!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Madžarske oblasti so zaustavile avtobus tik pred avstrijsko mejo, na katerem je bilo 17 nelegalnih migrantov. Eden izmed njih je imel pri sebi tudi avtomatsko orožje. Avstrijske oblasti so že pojasnile, da so zaradi prijetja oboroženega Sirca sprožile protiteroristični alarm.

Ujeli so jih v obmejnem mestu Vas, med madžarsko in avstrijsko mejo. Po poročanju Kronen Zeitunga so madžarski organi pregona zaustavili minibus. Ugotovili so, da je bil avstrijski voznik srbskega porekla pod vplivom alkohola. Migranti, ki so se skrivali v zadnjem delu kombija, so nato pobegnili.

Med aretacijo je voznik dejal, da ima eden od migrantov pri sebi avtomatsko orožje scorpion. Avstrijske in madžarske oblasti so začele raziskovati, ali je bilo orožje namenjeno za novi teroristični napad v Avstriji. Pred kratkim so avstrijski organi ujeli tihotapca s šestnajstimi nelegalnimi migranti, a je voznik kljub opozorilnim strelom pobegnil in je še vedno na begu.

Ali se bo danski model azilne politike izkazal za uspešnega?
Pred kratkim je turška obalna straža ujela 231 nelegalnih migrantov iz Afganistana. To je komentiral tudi avstrijski predsednik vlade Sebastian Kurz in povedal, da je afganistanskim migrantom veliko bolje v Turčiji kot v Avstriji. Na to so se odzvali tudi na turškem zunanjem ministrstvu in izjavo Kurza sprejeli z začudenjem.

Vsi pa pričakujejo, ali bo danski model azilske politike postal sinonim za uspešnost s spopadanjem Evrope zaradi pritiska migracijskega vala iz Afrike ter Bližnjega vzhoda. Danska je sprejela, da bo prosilce za azil namestila v eno izmed afriških držav, ki mejijo na Evropo. Sama bo krila vse stroške azilnega centra. Dejanje Danske le dokazuje, da je proces multikulturnosti mrtev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine