25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Sprevrženo: samodržec Maduro odločno zavrnil evropski ultimat za razpis volitev, ob tem se sklicuje na demokracijo in svobodo

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je danes zavrnil ultimat evropskih držav, ki zahtevajo razpis novih predsedniških volitev. “Ta ultimat morajo vzeti nazaj. Nihče nam ne more postavljati ultimata,” je dejal Maduro za turško televizijo CNN Türk.

 

“Venezuela ni vezana na Evropo. To je predrznost,” je dodal Maduro.

Nemčija, Francija, Španija in Velika Britanija so v soboto pozvale venezuelskega predsednika, naj v osmih dnevih razpiše predsedniške volitve. Če Maduro tega ne bo storil, bodo kot začasnega venezuelskega predsednika priznale vodjo opozicije Juana Guaida.

Venezuelski zunanji minister Jorge Arreaza je ultimat zavrnil že v soboto. Ponovil je, da Maduro ostaja legitimni predsednik.

Maduro je za CNN Türk še dodal, da se kljub trenutnim razmeram počuti motiviranega. Zagotovil je, da bo še naprej vodil in branil Venezuelo. V imenu demokracije in svobode gre njegova država trenutno skozi zgodovinsko vojno, je dodal in za krizo ponovno okrivil ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine